Otomotiv devinin CEO'su istifa etti

Toyota Başkanı ve CEO'su Akio Toyoda'nın görevinden ayrılacağı açıklandı.

OTOMOTİV 26.01.2023, 20:57 28.01.2023, 09:10
Otomotiv devinin CEO'su istifa etti

Japon otomotiv devi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Toyota CEO'su ve Başkanı Akio Toyoda (66) görevini bırakacak.

Toyota CEO'luğu ve Başkanlığına yeni mali senenin başlayacağı 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren Toyota'nın Baş Marka Yöneticisi Koji Sato (53) getirilecek.

Sato, lüks segmentteki Lexus'un marka operasyonları ile firmanın motorspor markası olan Gazoo Racing'in baş sorumlusuydu.

Markanın liderlik değişikliğine yönelik olarak paylaştığı tanıtım videosunda, Toyoda ve Sato'nun, 'elektrikli otomobillere yönelik sevgisi'nin altı çizildi.

Toyota'nın kurucusu Kiichiro Toyoda'nın (1894-1952) torunu olan Akio Toyoda, Haziran 2009 tarihinde CEO'luk görevine getirilmişti.



"CEO'luk güç, enerji ve gençlik ister"

Toyoda, online (çevrim içi) toplantıda gerçekleştirdiği açıklamada, "Markanın dönüşümünü ilerletmenin en kestirme yolunun, yeni başkana destek verecek bir yönetim kurulunun olması gerektiği kanaatindeyim. Bu düşünce de bugünkü karara sebep oldu." dedi.

En samimi hislerini aktardığını dile getiren Toyoda, "Geçmişe dönüp baktığımda bu 13 sene, birbiri ardına yaşamda kalma mücadelesi verilen bir zaman dilimiydi. Yaklaşık olarak 370 bin global Toyota personeli, üretim merkezlerinde çok daha iyi araçlar üretmek için çalışmayı sürdürüyor." şeklinde konuştu.

Toyoda, Sato'nun seçilmesine dair de "Çünkü markanın felsefesini öğrenebilmek için sıkı çalıştı. CEO'luk güç, enerji ve gençlik ister." dedi. Toyota, Sato'nun görevinin markayı 'mobilite firmasına çevirmek' olacağının altını çizdi.

Yorumlar (0)