Otomotiv devi işçi kıyımı hazırlığında

Ford’un elektrikli otomobiller için artan batarya giderleri ve Avrupa ile ABD ekonomilerinde öngörülen resesyonun etkisiyle Almanya’nın Köln kentindeki fabrikasında 3.200 çalışanını işten çıkaracağı öğrenildi.

OTOMOTİV 24.01.2023, 01:31
Otomotiv devi işçi kıyımı hazırlığında

Almanya basınında yer alan habere göre, gerçekleştirilen iki toplantıda firmanın iş konseyi, personellere işten çıkarmalar hakkında bilgi aktardı.

Bahse konu fabrikada 15 bin kişiye istihdam sağlayan Ford, husus hakkında an itibarıyla kamuoyuna açıklamada bulunmadı.

Ülkenin en büyük sendikalarından IG Metall ise firmanın ürün geliştirmede 2.500'e değin ve idari bölümde ise 700'e değin personelini işten çıkarmayı programladığını duyurdu.

Sendikanın açıklamasında, genel itibarıyla Ford'un Almanya'daki tesislerinin geleceği hususunda bir hayli kuşkulu olunduğu kaydedilerek, firmanın işten çıkarma planını uygulaması durumunda iş bırakma eylemleri gerçekleştirileceği ifade edildi.



Avrupa'daki fabrikalarda 45 bin kişi çalışıyor

Geçtiğimiz sene Köln kentindeki fabrikasını elektrikli otomobil üretim tesisine çevirmek için 2 milyar dolar (yaklaşık olarak 38 milyar lira) yatırım yapacağını açıklayan Ford, Avrupa’daki fabrikalarında toplam 45 bin kişiyi istihdam ediyor.

Avrupa fabrikalarında tekrar yapılanma sürecini yöneten marka, geçtiğimiz sene fabrikaların elektrikli otomobil üretimine uygun duruma getirilmesi esnasında Hindistan'da ve ABD’de binlerce kişinin işten çıkarılacağını bildirmişti.

Otomotiv devinin işten çıkarmalara yönelik hazırladığı planının ABD’de 'Enflasyon Azaltma Yasası' ile ABD'de üretilen elektrikli otomobiller için büyük teşvikler sağlanması sebebiyle, Avrupa'da otomotiv markalarının yer değiştirme kuşkularının arttığı bir dönemde gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)