Otomobil üretiyorlardı, artık akıllı telefon da üretecekler

Dünyanın en önemli pazarlarından olan akıllı telefon sektörüne yeni bir üye daha katılıyor. Otomobil piyasasının ünlü üreticileri arasında yer alan NIO, akıllı telefon sektöründe de yer alacağını açıkladı.

OTOMOTİV 01.04.2022, 17:01 03.04.2022, 10:01
Otomobil üretiyorlardı, artık akıllı telefon da üretecekler

Özellikle son 10 yılda büyük bir ivme kazanarak milyar dolarlık bir piyasa haline dönüşen akıllı telefon sektörü, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Her geçen gün biraz daha gelişmiş teknolojileriyle insanları cezbeden akıllı telefon sektörü ile ilgili dikkat çeken bir adım da otomobil piyasasının önde gelen üreticilerinden olan NIO’dan geldi. Kurumdan konuyla ilgili yapılan açıklama akıllı telefon pazarına yönelik duyulan ilgi paylaşıldı. NIO, kısa süre içerisinde bu pazarın içerisinde yer alacağını da duyurdu.

William Li, iddiaları doğruladı

Bir Çin markası olan NIO’nun CEO’su olarak görev yapan William Li, konuyla ilgili yaptığı açıklamada iddiaları doğruladı ve bu konuda geniş kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi. Akıllı telefonları ‘yükselen bir trend’ olarak yorumlayan Li, “Akıllı telefon üretiminin bizim için zor olmadığını biliyoruz ancak burada zor olan nokta güzel bir ürün ortaya çıkarabilmek. Bizler, üreteceğimiz telefonların herkese daha üst seviyede bir deneyim sağlamasını arzuluyoruz. Asıl üzerine tartışmamız ve düşünmemiz gereken konu bu” ifadelerini kullandı.


“Müşterilerimiz otomobillerle daha kuvvetli bir bağı olan akıllı telefonları arzuluyor”

NIO CEO’su Li, kısa bir süre önce de yaptığı açıklamada da akıllı telefon pazarına olan ilgilerini yinelemiş ve bu konuda yaptığı değerlendirmede, “Müşterilerimiz otomobillerle daha kuvvetli bir bağı olan akıllı telefonları arzuluyor. Bunu da değerlendirdiğimizi belirtmek isterim” şeklinde konuşarak bu pazara yeşil ışık yakmıştı.

Yorumlar (0)