Nissan’dan sürpriz karar! 1986’dan sonra tekrar üretimi durdurdular

Dünyaca ünlü otomobil firması Nissan, 1986’da üretimini durdurduğu, 2013’te ise yeniden yollara indirdiği Datsun modelinin üretimini bir kez daha durdurma kararı aldı.

OTOMOTİV 25.04.2022, 11:01 25.04.2022, 18:02
Nissan’dan sürpriz karar! 1986’dan sonra tekrar üretimi durdurdular

Japon medyasında yer alan habere göre, 9 yıldır yeniden üretimi gerçekleştirilen Datsun, istenilen satış seviyesine bir türlü erişemedi. Beklentileri karşılamakta zorlanan Datsun ile ilgili Nissan’dan radikal bir çıktı. Firmadan yapılan açıklamada Datsun modelinin üretimine bir kez daha son verildiği belirtildi. 

Satış oranları ile hayal kırıklığı yarattı

Hindistan, Rusya ve Endonezya pazarlarına yönelik olarak iddialı bir şekilde piyasaya dönen Datsun, son yıllarda düşük seviyede seyreden satış oranları ile dünyaca ünlü firmada hayal kırıklığı yarattı. Bu kapsamda Datsun üretiminin yapıldığı Hindistan fabrikasında üretimler tamamen durdu. Nissan’ın bu fabrikada elektrikli model üretimlerine yoğunlaşacağı öğrenildi. 

Rus ve Hint pazarlarında beklentileri karşılayamadı

Nissan, Datsun modelinin üretimini 1986’da da benzer sebeplerle sonlandırmıştı. Yaklaşık 27 sene boyunca adından söz ettirmeyen Datsun, 2013’te yollara yeniden dönmüştü. Büyük beklentilerle piyasaya dönen Datsun’a talep düşük oldu. Özellikle Rus ve Hint pazarından beklediği ilgiyi göremeyen Nissan, 9 sene sonra bir kez daha radikal bir karar alarak, Datsun üretimlerini sonlandırdı. 

Datsun’un Türkiye’ye de gelmesi gündemdeydi

Kısa süre önce Datsun modelinin Türkiye’ye getirilmesi konusunda Nissan ile görüşmeler yapılmıştı. Alınan bu karar sonrası Datsun’un Türkiye’ye gelme ihtimali de ortadan kalkmış oldu. 

Yorumlar (0)