Nissan'dan Avrupa pazarı için radikal karar

İspanya'da bulunan fabrikasını yaz ayında kapatacağını duyuran Nissan'ın, Avrupa pazarı için de bir küçülme operasyonuna gidebileceği iddia edildi.

OTOMOTİV 05.01.2021, 16:15 06.01.2021, 10:31
Nissan'dan Avrupa pazarı için radikal karar

Japon otomobil firması Nissan'ın 2021 ile beraber Avrupa'daki etkinliğini azaltmayı ve otomobillerin üretim ve satış operasyonlarını Renault'a devretmeyi planladığı haberleri daha önceden paylaşılmıştı.

Küçülme planı mı var?

Avrupa pazarına dair gelecek planları arasında Nissan'ın küçülmeye gidebileceği de iddia edildi.

Küçülme fikriyle birlikte şirketin, global stratejiler doğrultusunda öncelikle Doğu Avrupa olmak üzere Avrupa'da 30 ülkede distribütörlük anlaşmalarına son vereceği de öne sürülüyor.

Nissan'ın İspanya'da bulunan Avila fabrikasının da üretimine son verip burayı depo olarak kullanacağı da yine iddia edilenler arasında.

Avrupa pazarında küçülmek isteyen Nissan'ın, Japonya, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri pazarlarına daha çok odaklanmak istediği kaydedildi.

Ticari araçların üretimi konusu da Renault'a emanet

Nissan'ın, İspanya ve İngiltere'de üretim tesisleri bulunuyor. Pandeminin ilk dönemlerinde kapatılmış olan İspanya Barselona fabrikasının yanında, Avila'da bulunan fabrika da bir dağıtım deposuna dönüştürülebilir. İki fabrikanın kapanmasıyla beraber, Avrupa'nın bütün ticari araç üretim ağı Renault'ya geçebilme ihtimali var.

Yorumlar (0)