Milyonluk araçlar Mersin’de otoparkta çürüyor!

Mersin’de bulunan yediemin otoparkında ki araçlar sahipleri tarafından geri alınmayarak çürümeye bırakıldı. Sadece otoparkların birinde 650 araba ve 1600 motosiklet bulunuyor. Buradaki araçların piyasa değeri ise duyanların dudağını uçuklatıyor. Yediemin otoparkı işletme sahibi Mehmet Kuş, ‘Dışarıdan bakıldığı zaman hurdalık olarak görünen bu yerde esasında milyonluk araçlar var. Şu an ki piyasa değeri göz önünde bulundurulduğunda burada 100 milyon lirayı geçecek kadar toplamda aracımız mevcut’ dedi.

OTOMOTİV 14.03.2022, 13:12 15.03.2022, 09:06
Milyonluk araçlar Mersin’de otoparkta çürüyor!

Mersin`de devletin haciz yoluyla el koyduğu araçlar ve trafik, asayiş ekiplerinin karılaştığı olaylardaki araçlar yediemin otoparkına çekiliyor. Yapılan kanuni işlemlerin ardından sahipleri tarafından otoparktan alınması beklenen araçların büyük bir kısmı ise alınmayarak burada çürümeye bırakılıyor.

Mersin’de 650 araba ve 1600 motosiklet çürüyor!

Mersin’de ki 6 yediemin otoparkından birisi olan Ata Otopark ile Yediemin Deposu’nda tam 650 araba ve 1600 motosiklet sahiplerini bekliyor. İçlerinden birçoğu kullanılmayacak hale gelen araçlar görenleri hayrete düşürüyor.

Yürek burkan bu araba manzarası dışarıdan bakılınca her ne kadar hurdalık gibi görünse de içeride bir servet yatıyor. Burada ki araçların şu an ki piyasa değeri yaklaşık olarak 100 milyon lira kadar.

39 yıldır otopark ile depoyu işleten Ahmet Kuş ve oğulları Mehmet ile Melih, devletin onlara emanet ettiği araçlara gözleri gibi bakıyor.

‘Toplamda 100 milyon lirayı geçecek kadar aracımız var.’

Mersin`de 6 yediemin otoparkı bulunduğunu belirten Mehmet Kuş, bahsi geçen otoparklarda çok fazla sayıda otomobil ile motosikletin bulunduğunu dile getirdi. 39 senedir babasının da bu işi yaptığını belirten Kuş, “Bizim 6 yediemin otoparkından en büyüğü olduğumuzu söyleyebilirim. Şimdi burada 650 otomobil, 1600 motosiklet var. ‘Dışarıdan bakıldığı zaman hurdalık olarak görünen bu yerde esasında milyonluk araçlar var. Şu an ki piyasa değeri göz önünde bulundurulduğunda burada 100 milyon lirayı geçecek kadar toplamda aracımız mevcut’ dedi.

Bazı araçların çok uzun zamandır burada olduğunu söyleyen Kuş, “Benim aldığım kayıtlarıma göre burada 16-17 yıldır alınmayan araçlar bulunmakta. Günden güne bu sayıda artım da devam ediyor fakat araç çıkışı yapılmıyor. Çıkış olursa hem yer olarak biz rahatlayacağız hem de devlet, millet rahatlayacak. Keşke burada daha fazla çıkış, satış olsa. Buradaki araçların satılmasının herkese açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Biz sürekli 7-24 açığız. Burada gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

‘İnsanlar burayı hurdalık zannediyor.’

Vatandaşların buradan geçerken merak edip otoparka geldiğini vurgulayan Mehmet Kuş, “Aktif olan bir yol güzergahının üzerindeyiz. İnsanlar burayı hurdalık zannedebiliyor. Bu yüzden de günde en az 3-4 kişi gelip, bize araba parçası soruyor ve satın almak istiyor. Tabi ki bizim böyle bir şansımız bulunmuyor. Biz devletimizin yedieminiyiz. Devletin bizlere emanet ettiği araçları otoparkımızda barındırıyoruz. Bu yüzden öyle bir şansımız yok. Bizler de tabi ki yetkililerden destek bekliyoruz. Buradaki araçların piyasaya çıkması, ikinci el piyasasını etkileyecektir. Bunun dışında vergi olarak devlete de katkı sağlayacaktır. İnşallah buradaki araçlar hızlı şekilde piyasaya çıkar ise hem biz rahatlarız hem de devletimize faydası olur” dedi.

Yorumlar (0)