Mercedes-Benz, yaklaşık 1,5 milyon aracı geri çağırıyor

ABD'de satılan birçok araçta bulunan 'eCall' sisteminin, yaklaşık olarak 1,5 milyon Mercedes-Benz araçta stabil çalışmadığı ve bu sebeple büyük bir geri çağırmanın gerçekleştirileceği dile getirildi.

OTOMOTİV 15.02.2021, 01:15 15.02.2021, 16:39
Mercedes-Benz, yaklaşık 1,5 milyon aracı geri çağırıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulan araçlarda 'eCall' isimli acil durum arama özelliği yoğun olarak kullanılıyor. Söz konusu sistem, herhangi bir kaza anında kurtarma ekiplerine konum bilgisi iletiyor. Ancak görünüşe göre bahse konu ülkede satılmış olan bazı Mercedes-Benz araçlar, bir yazılım hatasından kaynaklı olarak 'eCall' sistemi üzerinden hatalı konum bilgisi gönderiyor.

Bu sorunun ülkede yaklaşık olarak 1,5 milyon adet Mercedes-Benz'i etkilediği ve büyük bir geri çağırma başlatılacağı duyuruldu. Bu geri çağırmadan, son 5 yıl içerisinde üretilmiş olan; A, B, C, CLA, CLS, E, G, GLA, GLB, GLC, GLE, GLS, GT, S, SL, SLC araçların etkilendiği kaydediliyor.



6 Nisan işaret ediliyor

Ülkede faaliyet gösteren Karayolu Trafiği Güvenlik İdaresi (NHTSA) kurumu ve Mercedes-Benz, gerçekleştirdikleri araştırmalarda, bu durumun gerçek olduğunu, yani, araçların kaza halinde güncel olmayan konum bilgisi paylaşma olasılığının bulunduğunu tespit ettiklerini belirttiler. Bu güvenlik açığının bir yazılım güncellemesi ile ortadan kaldırılabileceği de eklendi.

Öte yandan, 'Mercedes Me' servisine mensup olan araçlara OTA üzerinden bu güncellemenin 'uzaktan' sunulabileceği de dile getiriliyor. 

Ülkede bulunan Mercedes-Benz bayilerinin 6 Nisan itibarıyla müşterilerine geri çağırma bildiriminde bulunması bekleniyor. 


 

Yorumlar (0)