Mercedes-Benz Vision EQXX tanıtıldı

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, yeni elektrikli otomobilini lanse etti. Yeni model tek şarjla 1000 kilometre mesafe alabiliyor. Şirketin seri üretime geçip geçmeyeceği an itibarıyla bilinmese de araçtaki teknolojilerin yeni modellerde yer alacağı kaydediliyor.

OTOMOTİV 04.01.2022, 19:02
Mercedes-Benz Vision EQXX tanıtıldı

Merakla beklenen Mercedes-Benz Vision EQXX tanıtıldı.

Alman otomotiv devi Mercedes'in şu ana kadar ürettiği en verimli araç olarak lanse edilen modelin 1000 kilometre mesafe alabildiği vadediliyor.

Araçtaki bataryalar yüzde 50 oranında daha küçük ve yüzde 30 oranında daha hafif olarak tasarlanmış. Model bu sayede 1.750 kilogram ağırlığına sahip.

Magnezyum jantlar, alüminyum alaşımlı fren diskleri, cam ve karbon takviyeli plastik kapılar da 1.750 kilograma ulaşılmasında yardımcı oluyor.

Tavanda 'güneş paneli'

Araçta hem ağırlığın düşürülmesine hem de menzile katkı sunan 117 güneş hücresinden meydana gelen ince bir tavan tercih edilmiş. Bahse konu güneş panelleri, menzile 25 kilometre seviyesinde katkı sunuyor.

Otomobilin iç tasarımı da en az dış tasarımı kadar dikkat çekici. Konsol bölümünde 8K çözünürlüklü bir ekran konumlandırılmış.

Koltuklarda bambu, kaktüs, mantar gibi materyallerden üretilmiş olan 'vegan' deri kullanılmış.

Otomotiv devinin EQXX'in seri üretimine geçip geçmeyeceği an itibarıyla bilinmiyor fakat otomobilde kullanılan teknolojilerin yeni modellerde kullanılacağı kaydediliyor.

















Yorumlar (0)