Mercedes-Benz'in ilk elektrikli AMG modeli tanıtıldı

Geçtiğimiz aylarda Mercedes-Benz S-Serisi'nin elektrikli sayılabilecek modeli EQS tanıtılmıştı. Şimdi ise yüksek performans odaklı AMG versiyonu resmen tanıtıldı. Böylelikle ilk AMG amblemli 'tamamen' elektrikli model gün yüzüne çıktı.

OTOMOTİV 07.09.2021, 00:06
Mercedes-Benz'in ilk elektrikli AMG modeli tanıtıldı

Araç 762 hp güç ve 554 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hıza 3,5 saniyede ulaşan otomobilin maksimum hız değeri ise 250 km/s olarak sınırlanmış. Alman otomotiv devi, motor kuvvetlendirmesine ilave olarak motor bağlantı kısımları, arka aks, şasinin bazı bölümleri gibi noktalarda da iyileştirmeler yapmış. 4 tekerlekten çekiş sistemi bulunan araç, son derece başarı bir yol tutuşu vadediyor. 

'AMG' temalı yenilikler

Otomobilin ayarlanabilir kısımları arasında 107,8 kWh kapasiteye sahip bataryaya bağlı olan 3 modlu fren sistemi de bulunuyor. Söz konusu sistem, direksiyon vasıtasıyla kontrol edilebiliyor. Kırmızı fren kaliperlerini de barındıran seramik kompozit fren sistemi ise bir seçenek olarak sunuluyor.

Standart olarak sunulan MBUX Hyperscreen ekranlar, AMG temalı olarak yenilenmiş. Modelin direksiyon simidi de altı düz AMG direksiyonu şeklinde değiştirilmiş. AMG dokunuşları olan diğer noktalar arasında kapı eşikleri, spor pedallar, karbonfiber malzemeler ve paspaslar gibi unsurlar sayılabilir. 6 adet USB-C portu, 3D ses sistemi gibi son derece zengin donanımlar da es geçilmemiş.

Aracın fiyatı gibi diğer bilgiler ise an itibarıyla bilinmiyor.

















Yorumlar (0)