Koronavirüs sert vurdu! Fiyatlar yüzde 100 arttı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19), ikinci el otomobil piyasasını alt üst etti. Galerici Mustafa Üzer, araç fiyatlarının yüzde 100 artış gösterdiğini ifade etti. 

OTOMOTİV 28.08.2020, 09:54 28.08.2020, 10:51
Koronavirüs sert vurdu! Fiyatlar yüzde 100 arttı

Tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüsün (Covid-19), otomobil piyasasını da vurdu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde sıfır araç üretiminde durgunluk yaşanması üzerine ikinci el araçlarda ciddi bir fiyat artışı meydana geldi. Fakat vatandaşların, ikinci el araçlara yönelik talebinde herhangi bir azalma yaşanmadı.

İkinci ek otomobil piyasasına ilgi duyan kişiler, fiyatların tekrar düşeceği zamanı merakla bekliyor. Galericiler ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde ikinci el araç bulmanın güç bir hale geldiğini, fiyatların yakın dönemde azalmasının mümkün olmadığını ifade ediyor. 

Mustafa Üzer isimli galerici, araç fiyatlarının yüzde 100 artış gösterdiğine dikkat çekerek, ne yaşanacağını kendilerinin de kestiremediğini ancak yakın zamanda fiyatların düşmesinin imkânsız olduğunu söyledi. 

Araç fiyatlarının daha da artabileceğine dikkat çeken Mustafa Üzer, önümüzdeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin daha da ağır atlatılabileceğini, sürecin bu şekilde işlemesi halinde fiyatların düşme ihtimalinin bulunmadığını ifade etti.

Mustafa Üzer, yurt dışından otomobil gelmediğini belirterek, Avrupa'da araçların yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde yüzde 30 oranında değer kaybettiğini, Türkiye'de ise yüzde 100 oranında arttığını kaydetti. 

İkinci el otomobil fiyatları yüksek olsa da ciddi bir talep geldiğini aktaran Mustafa Üzer, araç bulamadıklarını belirterek isyan etti.

Mustafa Üzer, bu işin çok masraflı olduğuna dikkat çekerek, devletten yardım istedi. Herkesin galerici olduğunu ve bunun engellenmesi gerektiğini aktaran Mustafa Üzer, müşterilerin kendilerine puan vermesine dayalı bir sistem kurulması gerektiğini, bu işin büyük bir bölümünü "güven" kavramının oluşturduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)