Koronavirüs kış lastiğini de vurdu! Stoklar bitti

Koronavirüsten dolayı lastik üreticileri talebe yetişmek konusunda büyük bir güçlük çektiklerini ifade ederken oto lastikçileri de zor duruma düştü.

OTOMOTİV 02.12.2020, 18:15 03.12.2020, 12:53
Koronavirüs kış lastiğini de vurdu! Stoklar bitti

Şehirler arası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar için getirilen kış lastiği uygulaması, her sene olduğu gibi bu sene de 1 Aralık 2020 tarihinde başladı ve 1 Nisan 2021 tarihinde bitecek. Bu kurala uymayan araç sürücülerine ise 885 TL'lik bir para cezası kesilecek.

Uygulamanın başlamasına karşın dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan pandemi sürecinden dolayı kış lastiği üretiminde aksama görüldü.

Duran üretimlerden dolayı kış lastiği talebe göre üretilmedi ve ticari araç sahipleri de zaman zaman lastik bulmakta zorluk çekebiliyor.

"Büyük bir problem var"

Düzce'de uzun senelerdir oto lastikçiliği yapan ve son 1 ay içinde de yoğun bir tempoda çalıştıklarını ifade eden Cemal Aksan, "1 Aralık ticari araçlarda zorunlu kış lastiği için son tarih olduğundan dolayı bu yıl insanlar kurala uymak için erkenden lastiklerini taktırmaya başladılar.

Pandemiden dolayı bu yıl lastik üretiminde sıkıntılar meydana geliyor. Bunun dışında doların da artış göstermesinden dolayı yurt dışından gelen ithal lastiğe de ilişkin problemler yaşanıyor. Tüm bunlarla birlikte lastik piyasasında büyük problemler ortaya çıkıyor.

"Araç sahipleri acele etmeli"

Araçlarına lastik taktırmak için gelen kişiler oluyor. Onlara sipariş vermemiz gerektiğini fakat ne zaman geleceğini bilmediğimizi ifade ediyoruz. Araç sahiplerinin kış lastiğini seçerken ince eleyip sık dokumak yerine karın yağmasını ve havaların iyice soğumasını beklemeksizin gidip lastiklerini almasını tavsiye ediyoruz." dedi.

Yorumlar (0)