Kia, logo ve slogandan sonra tasarım dilini de değiştirdi: İşte yeni EV6

Bundan 14 yıl evvel Kia'nın 'Kaplan Burnu' tasarımına sahip ızgarası tanıtılmıştı. 2007 yılından bu yana devam eden tasarım anlayışı, 2021 yılında EV6 modeli ile sona eriyor.

OTOMOTİV 17.03.2021, 01:27 18.03.2021, 10:43
Kia, logo ve slogandan sonra tasarım dilini de değiştirdi: İşte yeni EV6

Yenilenme sürecinden geçen otomotiv devleri arasına Kia da katıldı. İlk etapta logosunu, ardından da mottosunu değiştiren Güney Koreli otomotiv devi, ilk bataryalı elektrikli aracını (BEV) tanıttı. EV6 modeli, 'Digital Tiger Face' adlı yeni yüzü ile geliyor. 

Yeni tasarım dili

Marka, EV6 modeli ile birlikte yeni tasarım diline geçiş yapıyor. 'Opposites United' olarak tanımlanan tasarım dili, doğa ile insanın birleşimini yansıtıyor.

Yeni tasarım anlayışı, kendisi ilk olarak ızgara üzerinde gösteriyor fakat aracın her yönden radikal değişikliklere uğradığı gözlerden kaçmıyor. Kia, çok daha sert vücut hatları kullanarak, piyasaya süreceği modellere sportif ve agresif bir imaj kazandırma amacında. EV6 modeli, asfalta yakın yapısı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Arka bölümde yer alan LED stop'lar da yeni tasarım dilinin önemli bileşenlerinden.

Erişilebilirliğin ön planda olduğu yaşam alanı

Yaşam alanında bol miktarda teknoloji sunan model, çift ekrana sahip, yeni Kia logosunun da yer aldığı büyük bir direksiyonla geliyor. Bahse konu direksiyon üzerinde yer alan kontrolcüler, otomobil üstündeki tüm sistemleri kolay bir şekilde kontrol etme imkanı sunuyor.  

Modele ait tüm detaylar ilerleyen günlerde duyurulacak.





Yorumlar (0)