Kia K8 sedan modeli tanıtıldı

Kia, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde 'Cadenza' adıyla da bilinen 'K7' isimli sedan modelinin adını 'K8' olarak değiştirdi. Söz konusu model, artık daha lüks ve daha büyük bir araca dönüştü.

OTOMOTİV 18.02.2021, 00:52 18.02.2021, 17:05
Kia K8 sedan modeli tanıtıldı

Yeni Kia K8, şirketin geçtiğimiz aylarda başlayan yenilenme sürecinin ardından ortaya çıkan ilk model oldu. Bahse konu araç, Kia'nın güncel logosunu da ihtiva ediyor. Aracın tasarım diline bakıldığında ise oldukça fazla olan uzunluğuna (5.01 metre) karşın spor araba görünümüne sahip olduğu göze çarpıyor.

Kia'nın 'kaplan burnu' olarak nitelendirdiği ön ızgarasının bu otomobilde oldukça büyük ve aynı zamanda çerçevesiz olarak dizayn edilmiş olması ise dikkatleri fazlasıyla üzerine çekiyor. Söz konusu ızgaranın elmas şeklindeki örgü tasarımı, gündüz LED'lerinde de tercih edilmiş. Arka bölümde ise bagaj kapağına boylu boyunca uzanan LED'li stop lambaları, köşelere gittikçe 'Y' formunu alıyor.

Kia, söz konusu paylaşımlarıyla beraber K8'i tam olarak tanıtmadı. Şirket, ilerleyen dönemlerde aracın iç mekan görsellerini ve teknik özelliklerini de paylaşacağını dile getiriyor. Otomobilin satışlarına ise global çapta sene sonuna doğru başlanacağı söyleniyor.

Yorumlar (0)