KIA, K8 adlı yeni sedan modelini tanıttı

Güney Koreli otomobil devi KIA, geçtiğimiz aylarda K7 ismini verdiği lüks sedan modelini sonlandırdığını duyurarak, onun yerine gelen K8 modelinin lansmanını yapmıştı. Ancak lansman etkinliğinde otomobilin çok az görüntüsüne yer verilmiş ve teknik özellikleri de duyurulmamıştı.

OTOMOTİV 24.03.2021, 00:13 25.03.2021, 09:20
KIA, K8 adlı yeni sedan modelini tanıttı

KIA K8'e 300 hp güç üretebilen 3.5 litrelik benzinlik bir V6 motor güç verecek. Söz konusu motorun tork değerinin 360 Nm olduğu kaydediliyor. Aracın en üst donanım seviyesinde 4 tekerden aynı anda çekiş özelliği eklendi. 

Dizelden kaçış sürüyor

Güney Koreli marka, benzinli GDI motora ek olarak, LPG türevi bir yakıtla çalışan LPI sürümüne de yer veriyor. Söz konusu sürümde motor gücü 240 hp'ye, tork değeri ise 315 Nm'ye düşüyor. Aracın dizel versiyonu ise bulunmuyor.

Araçta V6 motora ek olarak, 2.5 litrelik bir benzinli motora da yer veriliyor. 200 hp güç üretebilen motor, 250 Nm tork üretiyor. Her iki motor da 8 ile otomatik şanzımanla geliyor.  

1.6 litrelik motor da seçenekler arasında

Türkiye'de 2.0 litre üzerindeki motorlar çok fazla ilgi görmüyor. Ancak KIA, söz konusu modelde 1.6 litrelik benzinli bir seçenek de sunuyor. Söz konusu motor, 198 hp güç üretebiliyor.

Türkiye'de satılması beklenmiyor

Araçta spor modu aktive edildiğinde ya da hızı 130 km/s'nin üzerine çıktığında, şoför koltuğu otomatik olarak alçalıyor. Marka, aracın hız sabitleyicisine, çevre görüş kameralarına, ses sistemine ve yalıtım özelliklerine de vurgu yapıyor. 

Aracın nisan ayında memleketinde satışa sunulması bekleniyor. Yine ikinci çeyrekte diğer pazarlarda da satışa sunulması öngörülüyor.











Yorumlar (0)