KDV artışı ikinci el otomobil piyasasını vurdu

Samsunlu galerici esnafı, işlerin çok durgun olduğunu, araç alım satımlarında uygulanan katma değer vergisinde (KDV) artış olması sebebiyle de negatif yönde etkilendiklerini ifade etti.

OTOMOTİV 02.04.2022, 20:53 03.04.2022, 16:27
KDV artışı ikinci el otomobil piyasasını vurdu

Samsun İkinci El Otomobilciler Derneği'nden Başkan İbrahim Kınık, işlerin çok durgun olduğunu, otomobil alım satımlarındaki KDV oranının yükseltilmesinden de kötü yönde etkileneceklerini dile getirdi.

Her hafta cumartesi günü kurulan ikinci el otomobil pazarındaki durgunluk gözlerden kaçmadı. Ramazan ayının ilk günü olmasının da etkisiyle alıcı ilgisi kısıtlı kaldı. Satış yapmak üzere pazara gelenlere göre ise durgunluk yeni değildi. Galerici esnafı, işlerin eskiden olduğu kadar iyi olmadığını, KDV oranındaki artıştan da kötü yönde etkileneceklerini belirtti.

"İş yok"

Başkan Kınık, “Yaklaşık olarak üç aydır işler çok kötü. Buna bir de KDV oranının yüzde 18'e çıkması eklendi. Bu oran daha evvel yalnızca ticari araçlar için geçerliydi. An itibarıyla ufak araçlarda bile yüzde 18 oldu. Şu an için insanlar pek hissetmedi ama ikinci el piyasasını çok etkiledi. Durum daha da kötüye doğru gidecek. Tamamından mı yüzde 18, kardan mı yüzde 18 olduğunu bilmiyoruz. Kış sezonu ve yaz sezonu tamamen kalktı. Bu iş tamamen rant işi oldu, kar etme işi oldu. Eskiden araba satın alıyorduk, plaka takılır takılmaz fiyatı iniyordu. Bir süredir hep yukarı doğru gidiyor. Peki iş var mı? İşte o yok." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)