Japon otomotiv devi açıkladı: Benzinli ve dizel araç satmayacağız!

Japon otomobil firması Honda, 2022 senesi itibarıyla Avrupa’da sadece hibrit ve elektrikli araç üretileceği bilgisini paylaştı.

OTOMOTİV 11.12.2020, 15:19 11.12.2020, 16:56
Japon otomotiv devi açıkladı: Benzinli ve dizel araç satmayacağız!

Elektrikli araçlara olan yoğun ilgi ve AB’nin getirmiş olduğu sıkı emisyon kuralları, üreticilerin elini zorlaştırmaya devam ediyor.

Birçok firma, yavaş yavaş benzinli ve dizel araçlardan vazgeçmeye başladı. Bu üreticilerin arasında Japon devi Honda’da bulunuyor.

Dizel ve benzinli araç satışlarını durduracak

Honda’nın Avrupa kolunun kıdemli başkan yardımcısı olan Ian Howells, karbon ayak izini azaltmak amacıyla markanın çok yönlü bir plan hazırlığı gerçekleştirdiğini ve bu dahilde 2023 senesi itibarıyla Avrupa’da benzinli ve dizel modellerin satışının gerçekleştirilmeyeceğini kaydetti.

Howells 2022 yılı sonu itibarıyla Honda’nın Avrupa’daki ürün gamının yalnızca hibritli ve bütünüyle elektrikli modellerden oluşacağı bilgisini paylaştı.

Hibrit araçlardan da vazgeçilebilir

Howells bununla birlikte 2035 senesine gelinirken yasaların daha da katılaşması ve hibrit teknolojilerden uzaklaşılan bir değişimin olması durumunda bu motordan da vazgeçilebileceğini ifade etti.

Japon firmanın “Honda e” adındaki bütünüyle elektrikli model aracı, Avrupa’da 33 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Bunun yanında hibrit motorlu yeni nesil Honda Jazz fiyatı ise 21 bin 689 Euro’dan satın alınabiliyor.

Honda otomotiv sektörünün elektrik dönüşümünü desteklemesine karşın, yüksek maliyetlerden dolayı, elektrikli araçların markanın emisyon ortalamasını azaltmayı yeteri kadar başaramayacağı görüşünde. Bundan dolayı şirket tarafından bütünüyle elektrikli araçlara geçişe ilişkin hibrit modellerden yararlanılıyor.

Yorumlar (0)