İşte Elon Musk'a göre Cybertruck'ın tasarımının nedeni!

Geçtiğimiz hafta Tesla, yeni aracı Cybertruck'ı tanıttı. Tanıtımın ardından aracın tasarımı dikkat çekmişti. Elon Musk, Twitter'dan yaptığı açıklamada tasarımın sebebini açıkladı.

OTOMOTİV 25.11.2019, 11:44 25.11.2019, 11:49
İşte Elon Musk'a göre Cybertruck'ın tasarımının nedeni!

Tesla, uzun süredir beklenen aracı Cybertruck'ı geçtiğimiz perşembe günü düzenlediği bir etkinlikte tanıtmıştı. Aracın tasarımı ve kırılmaz camın etkinlik sırasında kırılması büyük tartışmalara neden olmuştu.

Yeni aracın tasarımını seven insanlar kadar sevmeyen insanlar da mevcut. Fakat sevmeyenler daha çoğunlukta görülüyor.

Cybertruck'ın tanıtılmasından sonra insanlar, bu aracın, 1990'larda sıkça görülen Pontiac Aztek'e ve 1970'li senelerin garip tasarımlı araçlarına benzettiler.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile CyberTruck'ın tasarımının sebebini açıkladı.

Musk, söz konusu aracın gövdesinde 30 kat çelik kullanıldığını ve bu 30 kat çeliğe şekil vermek için kullanılacak presin kırılabileceğini söyledi. Bir presin böyle bir metal malzemeyi bükmesinin bile zor olduğunu söyleyen Musk, prototipin bu sebeple böyle olduğunu ifade etti.

Zor şartlar için tasarlanmış bir araç olduğu için Cybertruck modelinde, alimünyum kullanılamıyor. Bu sebeple, bu araçta 30 kat çelik kullanılıyor.

Cybertruck’ın tasarımında kullanılan 30 kat çelikle alakalı sorun, geleneksel olarak kullanılan pres makinelerinin daha küçük ve işlenebilir malzemeleri işlemek için geliştirilmiş olmasıdır. Cybertruck’ta kullanılan malzemeyi işlemek için özel bir pres makinesi gerekiyordu. Tesla, yeni bir pres makinesi yapmak ya da arabanın tasarımını eğimler olmadan yapmak ikileminde ikincisini seçti. Sonuç da bizi, Cybertruck’ın garip tasarımına götürdü. 

Cybertruck tasarlanırken estetik ve dayanılıklılık arasında ikilemde kalan Tesla'nın, estetik yerine dayanıklılığını tercih ettiği anlaşılıyor.

Yorumlar (0)