İkinci el otomobillerde son durum

Sıfır araçlara uygulanan yüzde 25 indirimin akabinde oto galericiler sitesinde durgunluk yaşanıyor. 10 gündür satış yapamayan oto galericiler ise can sıkıntısı sebebi ile devamlı olarak araçlarını temizliyor.

OTOMOTİV 24.08.2021, 01:21
İkinci el otomobillerde son durum

Sıfır araçlara uygulanan yüzde 25'lik indirimin akabinde oto galericiler sitesinde durgunluk meydana geldi. Bir süredir satış yapamayan oto galericiler ise can sıkıntısı nedeni ile sürekli olarak araçlarını temizliyor.

"Devletimizden kredi faizlerini düşürmesini istiyoruz"

33 yıldır galericilik yaptığını dile getiren Mehmet Ertuğ, 10 gündür işlerinin çok durgun olduğunu kaydetti. Ertuğ, "Herkes ikinci el araçların fiyatlarının düşmesini bekledi fakat öyle olmadı. ÖTV indirimin ardından herkes ikinci elde indirim beklemeye koyuldu, bu bekleyiş de bize durgunluk olarak yansıdı. İşler durma noktasında, biz de sıkıntıdan cam temizliyoruz. Fiyatlar düşmüyor, ufak ufak yükseliyor. Sıfır ile ikinci el araçların fiyatları devamlı yükseliyor ve bu durum bize de yansıyor. Devletimizden kredi faizlerini düşürmesini istiyoruz. " şeklinde konuştu. 

"Otomatik araçları daha çok kadınlar tercih ediyor"

En fazla tercih edilen araç modellerine de değinen galerici Ertuğ, "SUV tarzı ve küçük hatchback otomatik araçlara daha yoğun bir ilgi söz konusu. Otomatik araçları yüzde 70 oranında kadınlar tercih ediyor diyebilirim. Otomatik araçlar daha kullanışlı ve daha kolay olduğu için aileler daha çok bu araçları tercih ediyorlar" ifadelerini kullandı.





Yorumlar (0)