İkinci el otomobilde fren patladı

Kayseri’de galericilik yapan Ahmet Yurtlu, ikinci el otomobil fiyatlarında frenin patladığını dile getirerek, “Son 25 yıldır görülmemiş bir fiyat artışı söz konusu.” dedi.

OTOMOTİV 09.12.2021, 18:15
İkinci el otomobilde fren patladı

Kentte oto galericilik yapan Yurtlu, ikinci el otomobil piyasasını değerlendirdi. 

"25 yıldır böylesi görülmedi"

İkinci el araç piyasasında fahiş bir fiyat yükselişinin olduğunu ifade eden Yurtlu, fiyatların sağlıklı bir artış göstermediğine işaret ederek, “İkinci el araçta an itibarıyla fahiş bir yükseliş var. Son 25 yıldır görülmemiş bir fiyat artışı söz konusu. Şunu açık ve net bir şekilde söyleyeyim, gerçek anlamda fiyatların freni patlamış vaziyette. Sağlıklı bir artış da olmuyor. Dövizdeki yükselişin de fiyatlara büyük etkisi var. Daha evvel salgından dolayı ciddi problemler olmuştu. Bu problemlere paralel olarak sıfır araçların üretimi durdu ve ikinci el otomobillerin stokları eridi. Online (çevrim içi) sitelerde satışa sunulan araçlar 2020'de 700 binlerdeyken, an itibarıyla 250 binlere kadar düşmüş vaziyettedir. Bu önemli bir sorun teşkil ediyor ve fiyatlar üzerinde de baskı yapıyor. Yurttaşlar 3 ay evvel 200 bin liraya aldığı aracın 280 bin lira civarında olduğunu görünce şaşkınlık yaşıyor. Otomobilini satmak istemeyen yurttaş dahi 280 bin liralık aracını ilana koyuyor. Aracını satıyor, ciddi oranda bir kar ettiğini zannediyor fakat kısa bir süre sonra aynı otomobili 300 bin liraya bile bulamıyor. Şu anda durum bu.” sözlerini sarf etti.

"Esnaf perişan halde"

Esnafın çok kötü bir durumda olduğunu kaydeden Yurtlu, “Gerçekten çok farklı bir artış var. Her şeyde fiyat artışları görüyoruz fakat otomotiv sektöründeki yükseliş gerçek anlamda fahiş bir artış. Geçtiğimiz ay 175 bin liraya sattığımız aracı şimdi 250 bin liraya almak için uğraşıyoruz. Bu fiyatların Mart 2022'ye değin yükselerek devam edeceğini öngörüyoruz. Adeta gün gün erimekteyiz. Satabildiğimiz malı birkaç gün içinde yerine koyamıyorsak küçülüyoruz demektir.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)