İkinci el otomobilde en çok o tercih edildi

Türkiye genelinde otomotiv alanında meydana gelen fiyat artışı 2’nci el piyasasını da etkiliyor. 2’nci elde otomatik vitesli hatchback otomobillere yönelik yüksek talep sebebiyle; buna bağlı olarak fiyatlar da artıyor.

OTOMOTİV 16.12.2021, 14:04 18.12.2021, 11:13
İkinci el otomobilde en çok o tercih edildi

Türkiye’de otomotiv sektöründeki gelişmeler, Balıkesir'deki ikinci el otomobil piyasasını da yakından etkiliyor. Özellikle yoğun ilgi gören otomatik vitesli hatchback otomobiller, adeta yok satıyor. 

“En yoğun ilgi, otomatik vitesli hatchbacklere”

Balıkesir’de galericilik ile uğraşan Melih Karakaya, “Sıfır arabalardaki kriz, ikinci el araçları da etkiledi. Her geçen gün ikinci el piyasası yükselmeyi sürdürüyor. İkinci el otomobillerde 1-3 yaş arası sıfır olarak değerlendirilen özellikle hatchback otomatik araçların fiyatları inanılmaz oranda değişkenlik gösteriyor. Sıfır araçların olmaması sebebiyle bu araçlara yönelik talep de daha çok oluyor. Şu anda fiyatların düşme ihtimalini görmüyorum, yükselen ikinci el araçlarda da fiyatların düşme olasılığının da bulunmadığını düşünüyorum. Fakat ilerleyen dönemde, söz konusu fiyatlarda tabii ki durağanlık meydana gelecektir. İkinci el otomobil alırken genellikle insanlar, minimum hatayı araçlarda kabul ediyorlar ve biraz daha sıfır araçlara yönelik minimum derecede sıfıra yakın hatasız denilen arabaları kabul ediyorlar ve almak istiyorlar” sözlerini kullandı.

İkinci el piyasasına yönelik değerlendirme yapan Melih Karakaya, “İkinci el daha da yükselmeyi sürdürüyor. Tahmini olarak sıfır otomobillerin Türkiye’ye giriş yapacağı döneme kadar yükselecektir. İkinci el piyasasını sıfır aracın olmaması da etkiliyor. İkinci el otomobiller alacaklar için önerim şu; Biz, belgeli ve yetkili kişiler olarak daha iyi hizmet vermek adına ödediğimiz vergiler ile birlikte bu piyasayı düşüreceğimizi düşünüyoruz” yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)