İkinci el otomobil satışları yeni yılda yüzde 10 artacak

İkinci elin araç pazarı, 2020 senesini geçtiğimiz seneye göre yüzde 10 artışla bitirdi. Yaşanan bu artışın 2021 senesinde de sürmesi bekleniyor.

OTOMOTİV 19.01.2021, 11:28 19.01.2021, 18:24
İkinci el otomobil satışları yeni yılda yüzde 10 artacak

Koronavirüsten dolayı otomobil pazarı eski günlerine dönmeye çabalarken, ikinci eldeki araç fiyatlarında ise son dönemlerde kayda değer düşüşler meydana geliyor. Bu düşüşün yüzde 15’e kadar çıkmış olduğu ifade ediliyor. Fakat fiyatların düşmesine karşın bu araçlara olan talep şu anda oldukça az.

İkinci el bir araç sitesinin İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, mart ayında başlayarak tüm dünyada etkisini gösterin salgınla piyasanın neredeyse durma noktasına geldiğini ve salgınla birlikte artan kur ve fiyat yükselişleriyle satış ve talepte patlama yaşandığını kaydetti.

Ülgür yaptığı açıklamada, “Ekim ayında dengelenmiş olan ikinci el araç piyasası, kasım ve aralıkta gerek faiz artışı gerekse sıfır araç kampanyalarıyla beraber geçirdiği durgun döneme karşın 8 milyonun üzerindeki araç satışıyla 2020 senesini büyüyerek kapattı.” şeklinde konuştu.

“Mart ayında piyasanın normale dönüşü bekleniyor”

Ülgür 2021 senesi tahminlerine ilişkin şunları söyledi: “Ocak ayında, aralığa göre daha da hareketli bir pazar var ve bu da artarak sürüyor. Mart ayından sonra piyasanın normale dönüşü bekleniyor.

Salgınla beraber bireysel olarak araç kullanımına yönelim arttı ve araç satın alma talebini daha da tetikleyecek olan normalleşmeye dönülecek dönemle piyasa yeniden dinamik ritmini bulacaktır.

“Yüzde 10 fiyat artışı bekleniyor”

2021 senesini geçtiğimiz seneye göre en az yüzde 10 düzeyinde bir artışla yaklaşık olarak 9 milyon adet satış ile kapatacaktır.”

Pazarda hareketliliğin başlamış olduğu bu dönemin değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ülgür, ele geçen fırsatın önemli olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)