İkinci el otomobil satışında yeni düzenleme yürürlüğe girdi

Ticaret Bakanlığı'nın 2'inci el otomobil ve arazi araçlarının satışına yönelik uygulaması yürürlüğe girdi. Bu doğrultuda, 2'inci el kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar, otomobil ve arazi araçlarının satışını veyahut pazarlanmasını, ilk tescil tarihi itibarıyla altı ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023'ten evvel direkt veyahut dolaylı olarak gerçekleştiremeyecek. Bakanlık, bahse konu tarihi altı aya dek uzatmaya yetkili olacak.

OTOMOTİV 16.08.2022, 01:00
İkinci el otomobil satışında yeni düzenleme yürürlüğe girdi

Bakanlık tarafından hazırlanan 2'inci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Yönetmelik, 16 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu doğrultuda, 2'inci el kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar, otomobil ve arazi araçlarının satışını veyahut pazarlanmasını, ilk tescil tarihi itibarıyla altı ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023'ten evvel direkt veyahut dolaylı olarak gerçekleştiremeyecek. Bakanlık, bahse konu tarihi altı aya dek uzatmaya yetkili olacak.

Hükümleri Ticaret Bakanı yürütecek

2'inci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar adına söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten evvel tescil edilen otomobil ve arazi araçlarının ise 15 Eylül 2022'ye dek satılması veyahut pazarlanması mümkün olacak.

Yönetmelikteki hükümleri Ticaret Bakanı yürütecek.

Yorumlar (0)