İkinci el otomobil pazarında 'kuru kalabalık'

Eskişehir’de her pazar günü kurulan 2'inci el otomobil pazarındaki yoğunluk, araç satıcılarının yüzünü bir türlü güldürmedi. Kalabalığa karşın beklenen satışın olmadığını söyleyen bazı satıcılar, bu yoğunluğu 'kuru kalabalık' olarak tanımladı.

OTOMOTİV 27.03.2022, 22:48
İkinci el otomobil pazarında 'kuru kalabalık'

Eskişehir OSB'deki 75'inci Yıl Mahallesi'nde her pazar kurulan otomobil pazarı, hava sıcaklıklarının da yükselmesiyle birlikte hareketlendi. Araç satın almak veyahut satmak için pazara gelen yurttaşlar, satış alanlarında yoğunluk meydana getirdi. Kalabalığa karşın beklenen satışın olmadığını söyleyen bazı satıcılar, bu yoğunluğu 'kuru kalabalık' olarak tanımladı.

“Çoğu kişi gezmek için geliyor"

Satacağı aracının yerine araba bulmakta zorluk yaşayacağını dile getiren Ahmet Gransit adlı yurttaş, “Aracımızı satmak için geldik fakat fiyatlar çok uçuk. Arabamızı satacağız ama yerine yenisini almak istesek alamayacağız. Piyasadaki bu durum sebebiyle herkes yüksek fiyat belirliyor. Pazara gelen ciddi alıcı sayısı çok az. Burada 4-5 hafta üst üste pazara gelen arkadaşlar var. Bir türlü satış yapamıyorlar. Bence çoğu kişi gezmeye geliyor." diye konuştu. 

“Kuru gürültüden ibaret"

Pazarda hareketlilik olduğunu ama alıcı sayısının yeterli düzeyde olmadığını belirten Feyzullah Kilit, konu ile ilgili olarak, şu sözleri sarf etti:

“Pazar bir hayli hareketli. Ramazan da yaklaşmakta. Aracımızı satmaya geldik, müşteri bekliyoruz. Bakan çok fakat fiyatları yüksek buluyorlar. Buradaki kalabalık biraz da kuru gürültü gibi sanki."

“Eli boş dönüyoruz"

Otomobillerine piyasanın üstünde fiyat belirleyen satılacaklardan dert yanan Batuhan Kurnaz ise "Bakıyorum ama düzgün araç yok. Olsa bile fiyat çok yüksek. Herkes ederinden fazla fiyat biçiyor. Yaklaşık olarak iki aydır sürekli geliyorum ama araç alamıyorum. Kimsenin bütçesine göre bir araç yok. Geliyoruz ve eli boş dönüyoruz." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)