İkinci el otomobil fiyatlarında artış olacak mı?

İkinci el otomobil fiyatlarında her yıl gerçekleşen kış ayı fiyat düşüşü, bu sene için beklenmiyor. Sektör yetkilileri, son dönemlerde fiyatlarda artış da beklemiyor.

OTOMOTİV 02.11.2020, 23:26 02.11.2020, 23:47
İkinci el otomobil fiyatlarında artış olacak mı?

Yüksek fiyatların düşmesini büyük bir hevesle bekleyen asgari ücretle çalışan vatandaş, 13 aylık maaşından 1 TL bile harcamadan biriktirse bile 30 bin TL'ye parasının karşılığını verebilecek bir otomobil alamıyor. Otomobil alan çoğu vatandaşın bankalara borçlanarak otomobil sahibi olduğu öğrenilirken, fiyatların kış mevsiminde de düşmemesi bekleniyor.

Kış aylarında fiyatların yatay yönlü seyretmesi bekleniyor

Söz konusu durumla ilgili konuşan Eskişehir Oto Galericiler Dernek Başkan Yardımcısı Akın Taymaz, ikinci el araç ücretlerinde artış ve yükseliş beklemediklerini belirtti. Taymaz, "Fiyatlarda kışa doğru bir yükseliş beklemiyoruz fakat inmesi de pek mümkün değil. Koronavirüs nedeniyle Türkiye’deki satışlar oldukça yükseldi. Dövizin yukarı yönlü hareket etmesiyle birlikte fiyatlar da artış gösterdi. An itibarıyla fiyatlar sıfırından pahalı durumda değil." diye konuştu.

"Sokağa çıkma kısıtlaması ikinci el sektörünü bitirir"

Sokağa çıkma yasaklarının tekrar gündeme gelmesi durumunda ikinci el sektörünün durgunlaşacağını belirten Taymaz, "Mevcut durumdaki yükselişler daha çok piyasadaki talep ile ilişkili. Araba satışındaki artış nedeni ise insanların salgın sebebiyle işlerine servisler veya toplu taşımayı tercih etmek yerine kendi otomobilleri ile giderek bu durumdan asgari düzeyde etkilenmemeye çalışmamaları. Satışlarımız devam ediyor ve oldukça da iyi durumda. Vatandaşlar bankalarla senkronize bir şekilde çalışıyor. Bunu döviz ile oranladığımız zaman aslında fiyatların hemen hemen benzer durumda olduğunu söyleyebiliriz. Eğer tekrar sokağa çıkma yasakları gibi şeyler gündeme gelirse, ikinci el sektörü durur. Bu durum ekonomik sisteme de zarar verecektir. Bizim temennimiz, normalleşme sürecinin bir süre daha devam etmesi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)