İkinci el otoda şaşırtan fiyatlar: Doğan ve Şahin de uçtu

Karıştıkları kazalarda paramparça olmaları ile bilinen Doğan ve Şahin model araçlar adeta uçuşa geçti. Bu otomobillerin 40 ila 60 bin lira arasında satılması ise şaşkınlığa yol açtı.

OTOMOTİV 26.09.2021, 00:03
İkinci el otoda şaşırtan fiyatlar: Doğan ve Şahin de uçtu

Samsun’daki ikinci el oto pazarında Doğan ve Şahin model araçların fiyatından alıcılar da satıcılar da şikayetçi. Salgının başında adeta peynir ekmek gibi satılan ikinci el otomobiller, önlenemez fiyat yükselişinin ardından duraklama dönemine girdi. Satıcılar, satın aldıkları fiyatların altına arabalarını satmak istemezken, alıcılar ise fiyatların yüksekliğinden şikayet ediyor. Alıcı ve satıcılar fiyat hususunda anlaşamayınca piyasadaki durgunluk da sürüyor. Kentte Doğan, Kartal ve Şahin model arabaların 40 bin ila 60 bin lira arasındaki fiyatlara satışa sunulması iki tarafı da memnun etmiyor.

“Piyasa berbat durumda"

48 bin liraya ilana koyduğu aracının piyasası hakkında konuşan Mehmet Eren Devranlı, “1999 model Doğan aracım var. 52,5 bin liradan 48 bin liraya kadar düştüm. Benim aracımda 15 bin liralık ekstra var, bu sebeple 48 bin lira istiyorum. 'Doğan'a bu kadar para verilmez.' diyorlar. Gerçekten piyasa berbat durumda." dedi. 

“Dün sattığım aracı aynı fiyata alamıyorum"

35 bin lira civarında bir araba baktığını ifade eden Seyfi Arslan ise şöyle konuştu:

“Dün 34 bin 700 liraya 1995 model Renault Europa sattım. Sattığım fiyata bugün aynı arabadan satın alamıyorum. İkinci el otomobillere bir el atılması gerekiyor. Satanlara da bir şey diyemiyorum, 50 bin liraya bu aracı alıyorlar. Fiyatlar düşse bile verdiği fiyatın altına arabasını satmak istemezler.”



Yorumlar (0)