İkinci el araçların gerçek fiyatlarını öğrenmenin yöntemi bulundu 

İkinci el oto pazarında sık sık değişen fiyatlar, vatandaşların araba sahibi olma hayallerini suya düşürürken satılan araçların asıl fiyatının ne kadar olduğunu anlamanın yolu ortaya çıktı.  

OTOMOTİV 24.12.2021, 17:53
İkinci el araçların gerçek fiyatlarını öğrenmenin yöntemi bulundu 

İkinci el araç piyasasında fiyatlarda sürekli güncelleme meydana geliyor. Sık sık artan fiyatlar sebebiyle vatandaşlar ya vazgeçiyor ya da fikrini değiştirmek zorunda kalıyor. İkinci el araçların fiyatlarının yüksek olması vatandaşlar tarafından şikayet konusu edilirken uzmanlar, ikinci el aracın gerçek fiyatını anlamanın bir yöntemi olduğunu aktardı. 



“İcralık araçlara bakarak fiyat analizi” 

İnternet üzerindeki bir icra sitesinin genel müdür olan Caner Çakı, son günlerin piyasasındaki belirsizliği ortadan kaldırmak için icralık otomobillere bakılması gerektiğini şu sözlerle aktardı: “Araç alım satımı yaparken piyasanın en iyi göstergesi, icra ihaleleridir. Özellikle son zamanlarda ikinci el piyasasında görülen fiyatlar sebebiyle artık vatandaşların ayrıntılı araştırma yapması gerekiyor. Araştırmada kullanılacak en iyi yöntem de icra ihalelerine göz gezdirmek. İcradan satışa çıkan araçlar bilirkişiler tarafından incelenir ve gerçek piyasa değerlerine göre satışa çıkartılır. Yani icradan satılan araçlar, piyasadaki en gerçek ve doğru fiyatlara sahip olan araçlardır.” 



“Otomobil pazarı fiyatları, değerin çok üstünde” 

Çakı: “İkinci el otomobil pazarlarındaki fiyatlar gerçek ve doğru değil. O fiyatlar, icradan satışa çıkartılan araçların fiyatlarından çok çok fazla. Bunun önüne geçmek ve bilinçlenmek isteyenler icralık araçlara da göz gezdirmelidirler. Araçlarda olduğu gibi pek çok üründeki gerçek ve doğru fiyatı öğrenmenin yöntemi de icraya çıkartılanların fiyatlarına göz gezdirmektir. Örneğin icralık evlerin fiyatlarına bakılarak evin gerçek değeri öğrenilebilir.” 

Yorumlar (0)