İkinci el araç piyasasında kriz

2'inci el otomobil piyasasında durgunluk sürerken; galerici esnafı satış olmadığından, araç satın almak isteyen yurttaşlar ise yüksek fiyatlardan yakınıyor.

OTOMOTİV 07.02.2022, 00:50 07.02.2022, 17:21
İkinci el araç piyasasında kriz

Aksaray’da 2'inci el araç satın almak isteyen yurttaşlar, hafta sonunu otomobil pazarında geçirdi. Hem ceplerine hem de gönüllerine uygun araç arayışına koyulan kent sakinleri, gezdikleri otomobil pazarından elleri boş olarak döndü. 

Fiyat sormakla yetindiler

Artan araç fiyatları yurttaşları kara kara düşündürürken, araçları detaylı bir şekilde inceleyenler yalnızca fiyatları sormakla yetindi. Birkaç ay evveline dek sıfır kilometre otomobillerin piyasada olmamasından dolayı 2'inci el araç fiyatlarında gözlenen artışın sabit kaldığına, fiyatların azalmadığına işaret eden yurttaşlar, hiç kimsenin araç satın alamadığını ifade etti. 

Araç almak isteyenlerin yüzü bir türlü gülmüyor

Son dönemlerde yayılan '2'inci el araç piyasasında büyük hareketlilik olacak.' yönündeki haberler de araç sahibi olmak isteyenlerin yüzünü bir türlü güldüremedi. Yurttaşlar, sattıkları otomobilin, satın alacakları otomobilin fiyatını karşılamadığından ve birçok kişinin araç dahi alamadığından yakındı.

Yorumlar (0)