İkinci el araç piyasasında indirim müjdesi!

Dövizdeki düşüşün ardından fiyatlarda da düşüş yaşanması beklenen ikinci el araç piyasasındaki hareketlilikte yavaşlama görülürken, galericiler araç fiyatlarında yüzde 10’luk indirim olduğunu, ilerleyen dönemde yine düşüş yaşanmasını beklediklerini ifade etti. 

OTOMOTİV 28.12.2021, 17:15
İkinci el araç piyasasında indirim müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçen hafta abine toplantısının ardından yaptığı açıklamalardan sonra dövizde sert bir düşüş meydana geldi. 

Dövizdeki düşüş araç piyasasına yansıyor

Dövizde yaşanan düşüş, ilk başta sıfır otomobillerin fiyatlarında yüzde 10 civarında bir indirim olarak yansıdı. Sıfır araçlardaki bu indirimlerden sonra ikinci el araçlarda da yüzde 10'a yakın bir gerileme yaşandı. Galericiler, bu olumlu yansımanın önümüzdeki günlerde artacağını ve tahmini indirimin yüzde 20 civarında olmasını beklediklerini aktarıyor.

“Araç alacaklar, biraz daha beklesin”

Ordu’da galerici olan Bekir Ergen, ikinci el araçların fiyatlarında düşüş olduğunu ve her geçen gün bu düşüşün devam ettiğini belirtti. Araç alacak olanların, bir süre daha beklemelerini önerdiklerini dile getiren Ergen, “Doların yükselişinin ardından her şeyde olduğu gibi araçlarda da fiyatlar çok artmıştı. Cumhurbaşkanımız’ın dolara müdahalesinin ardından araç fiyatlarında da bir düşüş var ve bu düşüş sürüyor. Şu anda yüksek fiyatlı otomobillerde 30 bin liraya yakın bir düşüş var, bir süre daha düşüşün devam edeceğini tahmin ediyorum. Bir ay içerisinde de araba almak isteyenlere biraz daha beklemelerini tavsiye ediyorum” yorumunu yaptı.

“Piyasa tersine döndü”

Bekir Ergen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Herkes artık internet üzerinden otomobillerini satıyor, birbiri ile yarışıyordu. Bir kişi otomobiline bir fiyat koyuyor ve onu gören başka biri de o rakamı yükseltiyordu. Şu anda Cumhurbaşkanımız’ın açıklamalarının ardından piyasa tersine döndü, birbirlerinin otomobillerinin fiyatlarına bakanlar, artık aşağı doğru fiyatlar yazıyorlar. Epey de indi ve bir süre daha bu düşüşün devam edeceğini düşünüyorum. Yüzde 10'luk şu anda bir gerileme var, bir o kadar daha inmesini bekliyorum.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)