İkinci el araç piyasasında hareketlilik

2'inci el otomobil piyasası bayram yaklaşırken hareketlenmeye başladı. Galerici esnafı stoklarını doldurdu ve gelecek talepleri beklemeye koyuldu. Fiyatların ise yükselmesi öngörülüyor.

OTOMOTİV 11.04.2022, 21:39
İkinci el araç piyasasında hareketlilik

2'inci el araç piyasası durgun olmasına karşın fiyat artışları devam ediyor. Hareketlilik yaşanmasını bekleyen galerici esnafı, bayramdan evvel araç stoklarını doldurup, alıcı beklemeye başladı. Fiyat yükselmesine sebep olarak ihale usulüyle satışa sunulan araçlarda yapılan fiyatlamaların çok etkili olduğu kaydedildi. Genel itibarıyla araç fiyatlarında suni bir yükseliş yaşandığını dile getiren galericiler, bu probleme denetleme yolu üzerinden el atılması talep etti.

“Fiyatlar yine artabilir"

2'inci el araç piyasasının çok durgun olduğunu söyleyen galerici Yılmaz Kebapçı, “Piyasa durgun fakat son bir ay içinde satışlarımız yüzde 15 oranında arttı. Bu artışta ihale şirketlerinin etkili olduğu kanaatindeyim. İhale usulü araç satın alıyoruz. İhaleye çıkan aracın satıldığını görüyoruz ancak aynı aracı kısa bir süre sonra tekrar satışta buluyoruz. Bahse konu araçları satın alan esnaf ise yüksek fiyattan satın aldığı için satamıyor ve aracın fiyatında artış yaşanmasını beklemek zorunda kalıyor. Devletin bu duruma el atması gerekiyor. Galerici esnafı olarak bayram için stoklarımızı doldurduk. Bayramdan evvel talep artışı olursa fiyatlar yine artar." dedi. 

“Bir ayda 5 araç satabiliyoruz"

2'inci el fiyatlarının sürekli olarak arttığının altını çizen galerici Muhammed Tuncel, "2021'deki hareketlilik kesinlikle yok. Bizler fiyat artışlardan asla memnun değiliz. Tedarik zincirindeki sıkıntılar sebebiyle fiyatların arttığı kanaatindeyim. Bu sorun ortadan kalkarsa fiyatlar düşer. Son bir senede yüzde 50 oranında fiyat artışı olduğunu söyleyebilirim. Geçen sene ayda 10 araba satıyorduk, şu anda 5 arabayı ancak satabiliyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)