İkinci el araç piyasasına 'bayram' dopingi

2'inci el araç piyasası Kurban Bayramı'ndan evvel canlandı. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte araçlara olan talep arttı. 2'inci el otomobil pazarlarında araç satın alacak olan yurttaşlar ekspertiz sırasına giriyor. Galerici esnafı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte piyasanın canlandığını ifade etti.

OTOMOTİV 06.06.2022, 18:20
İkinci el araç piyasasına 'bayram' dopingi

2'inci el araç piyasasında yaklaşan bayram öncesi gözle görülür bir hareketlilik başladı. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte tatile çıkacak olan yurttaşlar otomobillere yönelim gösterdi. Araba pazarlarında araç satın alacak olan yurttaşların ekspertiz sırasına girdikleri görüldü. Yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getiren galerici esnafı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte piyasanın canlandığını kaydetti. Diğer taraftan galericiler, sıfır kilometre araçlarda meydana gelen tedarik sorununun 2'inci el araç fiyatlarını derinden etkilediğini ifade etti. Galericiler, çip sorununun çözülmesi halinde 2'inci el araç fiyatlarının düşeceğini aktardı.

"Sıfır kilometre araç sayısının az olması büyük bir sorun"

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte 2'inci el araç piyasasında hareketliliğin başladığını söyleyen galerici Yavuz Çifçi, "Yaz mevsimine girilmesi ve okulların tatil olması da piyasayı canlandıran diğer etkenler. Son günlerde piyasada canlılık olduğunu söyleyebilirim. 2'inci elde araç piyasasında çok zor günler geçirdik ve bazı sorunlarımız hala devam ediyor. Bunun sebebi ise kısıtlı sayıda gelen sıfır kilometre araçların piyasaya yeterince girememesi. Bundan ötürü 2'inci el araç fiyatları yükseliyor. 

"Çip problemi çözülürse 2'inci el araç fiyatları düşer"

Çip sorununun Haziran 2022'de biteceği söyleniyordu fakat öyle olmadı. Şimdi de sene sonunda biteceği söyleniyor. Bu krizin giderilmemesi durumunda piyasaya sıfır kilometre araçların girmesi çok zor. Yalnızca ülkemizde değil, tüm ülkelerde bu sorun mevcut. 

Otomotiv sektöründe Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan kaynaklanan sıkıntılar da var. Ukrayna otomotiv sektöründe çok önemli bir rol oynuyor, orada çok kritik parçalar üretiliyor. Çip probleminin çözülmesiyle birlikte piyasada sıfır kilometre araç sayısı artacaktır. Bu da 2'inci el araç fiyatlarını düşürecektir." diye konuştu. 

Yorumlar (0)