İkinci el araç piyasasına 'bayram' dopingi

Kurban Bayramı’na çok bir zaman kala Eskişehir'deki 2'inci el araç pazarında hareketlilik başladı.

OTOMOTİV 26.06.2022, 18:15
İkinci el araç piyasasına 'bayram' dopingi

Eskişehir OSB 75'inci Yıl Mahallesi üzerinde her pazar kurulan 2'inci el araç pazarında bayram hareketliliği gözlendi. Bayramda yakınlarını ziyarette bulunmayı, bayramı seyahat ederek geçirmeyi hedefleyenler bütçelerine uygun otomobil arayışına koyuldu. Araç satın almak ve satmak isteyenler pazarda yoğunluk meydana getirdi. Satış alanlarının büyük kısmını C ve B segmentindeki araçlar doldurdu. 

"Piyasa sahtekar dolu"

Otomobilini satmak için Konya’dan Eskişehir’deki 2'inci el araç pazarına gelen Fikret Harlar adlı yurttaş, “Şu anda pazar çok iyi durumda. Temiz araçlar hızlı bir şekilde satılıyor. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte piyasa hareketlendi. Bayram ve tatilin etkisiyle fiyatlar da arttı. Her aracın bir fiyatı var. Ekspertize başvurmadan otomobil alınmaz. Çünkü piyasada çok fazla sahtekar var." şeklinde konuştu. 

"Fiyatlar arttı"

Bayramın sebep olduğu hareketlilikle birlikte fiyatların da arttığını kaydeden Kerem Bozuyer ise “Bayramdan evvel hareketlilik yaşanması güzel fakat hareketlilikle birlikte fiyatlar da arttı ve artmaya da devam ediyor. Cenaze oluyor, hastaneye gitmek gerekiyor veyahut başka bir şeyler oluyor, sürekli olarak taksi ve dolmuşla gidilmiyor. Umarım fiyatlar bir an evvel düşer." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)