İkinci el araç pazarında hareketlilik yaşandı

Merkez Bankası'nın (MB) faiz artırımı kararını açıklamasının akabinde ikinci el araç alım-satımında hareketlilik yaşandı.

OTOMOTİV 26.11.2020, 22:25
İkinci el araç pazarında hareketlilik yaşandı

Merkez Bankası'nın 19 Kasım'da politika faizini 475 baz puan yükseltmesi ile birlikte yüzde 15'e çıkarmasıyla döviz kurlarının düşmesi, otomobil alım satımını hareketlendirdi. 

Salgının olumsuz etkilerinin sürmesi ve eş zamanlı olarak kış mevsiminde ikinci el araçlara talebin azalmasının sebep olduğu durgunluk, söz konusu karar ardından ters ivme kazandı. 

"Durumdan memnunuz"

Esnaf Eray Bilir, "Son 1-2 haftadan beri fiyatlar biraz yerinde saydı. Araç fiyatları rayına oturmaya başladı. Bu da alıcıyı mutlu eden bir haber. Biz esnaf için de mutluluk verici bir durum. Çünkü artık kaça aldığımız, kaça sattığımız belli. Önceden sayılar yerinde durmadığı için fiyat da veremiyorduk. Adeta karaborsa bir düzen vardı otomobil piyasasında. Son 1-2 haftadır durumdan memnunuz. İnşallah bu durum, alıcı için de geçerlidir." ifadelerinde bulundu.

Esnaf Nurettin Top da, "Satışlarımız gayet iyi, herhangi bir sorun yaşamıyoruz. İkinci el araçlarda fiyatlar artabileceği kadar arttı. Şu an fiyatlarda sakin gidiyoruz. Bir yükselme gözlemlemiyorum şu an için. Aksine, biraz azalma beklentisi var." dedi.

İkinci el araç almak için galeriye giden Mehmet Tan ise, "Sık sık takip ediyorum araba fiyatlarını. Bu aralar fiyatlar durma noktasında, hatta azalma yaşanıyor. Salgından dolayı ben de özel şahsi aracım olsun istedim. Otomobil bakıyorum. Fiyatlar gayet iyi, düşüş yaşandığı aşikar." diye konuştu.

Yorumlar (0)