İkinci el araç fiyatlarında ibre tersine mi dönüyor?

Samsun’da 2'inci el otomobil piyasasının geçtiğimiz haftaya nazaran hareketli olduğunu dile getiren esnaf, fiyatların ne yönde ilerleyeceğini ise büyük bir merakla beklediklerini kaydetti. Fiyatların seyrine dair dile getirdikleri görüşlerde ise fikir birliği olmadığı görüldü. Kimi fiyatların değişmeyeceğini ifade etti kimi de fiyatların düşeceğini savundu.

OTOMOTİV 10.04.2022, 18:55
İkinci el araç fiyatlarında ibre tersine mi dönüyor?

İşlerinin yavaş yavaş açılmaya başladığını belirten esnaf, söz konusu hareketliliğin bayramda çok daha artmasını beklediklerini ifade etti. Fiyatların seyrine dair dile getirdikleri görüşlerde ise fikir birliği olmadığı görüldü. Kimi fiyatların değişmeyeceğini ifade etti kimi de fiyatların düşeceğini savundu. Alıcılar ise istedikleri fiyattan araç bulamamaktan şikayet etti.

"Bence daha da artacak"

Bafra ilçesinden araç satışı için pazara gelen İsmail Yiğit adlı yurttaş, “Sanki bu hafta biraz hareketlilik var gibi. Fiyatlar ise ne yazık ki çok yüksek. Adeta bir kaos söz konusu. Sattığımız arabayı aynı fiyata geri alamıyoruz. Ben fiyatların daha da artacağını düşünenlerdenim." diye konuştu.

"Fiyatlar gerileyecek"

2012'den bu yana araç alıp sattığını dile getiren Okan İmamoğlu, "Küçük bir kıpırdanma var. Salgın başladığından bu yana fiyatlar arttı, bir de üstüne akaryakıt fiyatlarındaki zamlar eklendi. Bir de milletimiz dolar ve altını yüksekten aldı, zararını kurtarmayı bekliyorlar. Zarardan kara geçildiği an itibarıyla arabaya döneceklerini düşünüyorum. Çünkü en iyi yatırımlardan biri de bu. Piyasada araç kalmadı ve fiyatlar arttı. Artık bayiler araba üretmeye tekrar başladı. Yeni araçlar da piyasa girdiği için fiyatlar yavaş yavaş düşecektir." dedi. 

"Sattığım aracın yerine yenisini koyamıyorum"

Araba satın almak için gelen yurttaşlar ise fiyatların yüksek olduğunu, isteklerine ve bütçelerine uygun araç bulamadıklarını belirtti. 70-80 bin lira bandında araç satın almak için pazara geldiğini dile getiren bir yurttaş ise araç bulamadığını kaydetti ve daha evvel sattığı aracının yerine an itibarıyla yenisini koyamamış olmaktan ötürü yakındı.

Yorumlar (0)