İkinci el araç alacaklar için önemli uyarı

Araç satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin uyarı yapan uzmanlar, dürüst satıcı, temiz kullanım ve hasar kaydının önemine işaret etti.

OTOMOTİV 26.10.2021, 19:06
İkinci el araç alacaklar için önemli uyarı

Araç satın alırken karar verme aşamalarının zaman zaman zorlu bir hale gelebileceğini kaydeden ve çok sayıda model, marka, renk arasından tercih yapmanın, hangi yakıt ve vites tipine sahip olduğunu araştırmanın bazen karmaşık bir hale geldiğini belirten galerici Murat Tokman, ikinci el araç alımında dürüst satıcı, temiz kullanım ve hasar geçmişi gibi dikkat edilmesi elzem hususlar olduğunun altını çizdi.

"İlk olarak ihtiyaçlar belirlenmelidir"

Tokman, “Bu sebeple de beklentilere göre hareket etmek ve dürüst satılar ile çalışmak en doğru tercih olacaktır. İşe ilk olarak gereksinimlerinizi belirleyerek başlamalısınız. Daha az yakıt yakan bir motor çok daha fazla devir yapamayabilir veya spor bir araç çoğu zaman çekirdek aile için uygun olmayabilir. 

"Soru sorun"

İkinci el araç alımı güvenilir bir yerden sağlanmalı ve satıcı güveni hususundaki kuşkularınız ortadan kalkmalıdır. Araç aldığınız yer güvenilirliğini size ekspertiz raporu olarak sunuyorsa, sorduğunuz sorulara yanıt verebiliyorsa ve gerekli olan şartlarda iade hakkı tanıyabiliyorsa güvenilir olduğunu anlayabilirsiniz. Arabanızı satın alırken kesinlikle soru sorun. Dijital satış ortamlarında fotoğrafları, ekspertizin verdiği raporu, şasi numarasını, araç sicili ile motor numarasının ruhsatta yer alıp almadığını muhakkak kontrol edin ve aklınıza takılan soruları satıcıya sorun.

"Popülerliğine dikkat edin"

Otomobil parçalarının orijinal olup olmadığına da dikkat etmek gerekir. Bazı araba sahipleri parçaları değiştirebilmekte ve bu da kaskoyu etkilemektedir. Bu sebeple de parça değişimine ilişkin bilgi sahibi olunmalıdır. Satın alacağınız ikinci el arabayı bir süre sonra satmayı düşünüyorsanız, ikinci el araç piyasasında popüler olup olmadığını da göz önüne alın. Böylelikle sizin de başka bir alıcıya satış yapmanız çok daha kolay bir hale gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)