İkinci el araba piyasasında kıpırdanma başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı ve kısıtlamaların kaldırılması, ikinci el araba piyasasında bir kıpırdanmaya sebep oldu.

OTOMOTİV 04.07.2021, 01:03 05.07.2021, 10:56
İkinci el araba piyasasında kıpırdanma başladı

Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi'nde hafta sonları kurulan araba pazarında yine sakinlik hakimdi. Kurban Bayramı’nın yaklaşıyor olması pazara henüz yansımadı. Bazı galericiler ikinci el araç piyasasında bir kıpırdanmanın başladığını dile getirirken, bazıları ise eski bayramlar öncesi meydana gelen hareketliliğin olmadığını ifade etti. Galericiler, yüksek model otomobillerin satılamadığını, 150 bin TL altındaki araçların vatandaşlar tarafından rağbet gördüğünü belirtti.

"30 yaşındaki araç 25 bin TL"

Sektörün son durumunun diğer bayram öncesindeki durumlara benzemediğini söyleyen galerici Tahsin Arslan, “Piyasada halihazırda bir durgunluk var. Önceki bayramlar gibi değil. Bayram heyecanımız yok diyebilirim. Fiyatlar da dalgalı bir şekilde gidiyor. İhtiyacı olmayan yurttaş galericiye bile getirmiyor. Getirince de afaki fiyatlar ortaya çıkıyor. Sattığımız aracı alamıyoruz. Yasaklar kalkınca düzelir dedik fakat şimdilik bir canlanma yok. Yurttaş ucuz arabaları tercih diyor. Otomatik vites ve 150 bin TL'ye kadar olan araçlar satılıyor." dedi.  

Galerici Kerem Uygun, "Bayram öncesinde buralar dolu olurdu. İşler düştü, fiyatlar arttı. İnsanlar daha uygun fiyatlı araçlara yöneliyor. 30 yaşındaki bir araç için 25 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor." şeklinde konuştu. 

“150 bin TL üstü satılmıyor"

Galerici Uğur Aziret ise "Yasakların kalkması bayram öncesi hareketlilik yaşattı. Fiyatlarda küçük artışlar var fakat hissedilecek derecede değil. 60 bin TL ila 150 bin TL'lik araçlar bulundurmaya çalışıyoruz, diğerleri satılmıyor." dedi. 

Yorumlar (0)