İkinci el araba piyasasında bayram hareketliliği

Salgın döneminde uzun bir süreyi durgun geçiren ikinci el araba piyasasında bayram öncesi hareketlilik başladı.

OTOMOTİV 26.06.2021, 22:36
İkinci el araba piyasasında bayram hareketliliği

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını döneminden olumsuz yönde etkilenen sektörlerin başında gelen otomobil sektörü, kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte toparlanma sürecine girdi. Uzun bir süredir durgunluk yaşayan ikinci el araba piyasasında Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte hareketlilik başladı. Araba pazarlarında hareketliliğin aşılanmanın yaygınlaşması ve 1 Temmuz tarihi itibarıyla kısıtlamaların kalkacak olmasıyla sürmesi öngörülüyor.

"Her şeyin düzeleceğini umut ediyoruz"

İkinci el araba piyasasının salgın ve kısıtlamalardan dolayı kötü bir sezon geçirdiğini dile getiren galerici Yunus Ete, "Otomobil sektörü salgın ve kısıtlamalardan dolayı kötü bir dönem geçirdi. Havaların güzelleşmesi ve bayram öncesi sınırlamaların gevşetilmesiyle birlikte ikinci el araba piyasasında bir hareketlilik yaşandı. Önceki yıllarda da bayram öncesi hareketlenme olurdu, bu sene ise salgının etkisini hissetsek dahi bir hareketlilik başladı. Araba fiyatlarının düşmesini bekleyen insanlar vardı fakat fiyatların düşeceğini hiç sanmıyorum. Salgın etkileri yalnızca otomobil piyasasını değil pek çok sektörü olumsuz yönde etkilemişti. Bayramın ardından aşılanmanın yaygınlaşmasıyla birlikte otomobil piyasası da dahil her şeyin düzeleceğini umut ediyoruz." dedi.

"Faiz oranlarının düşmesini bekliyorlar"

Bayram öncesi dönemlerde araba alımlarının arttığını kaydeden galerici Uğur Potur ise "İkinci el araba piyasasında hareketlilik başladı. 1 Temmuz itibarıyla sınırlamaların kalkması piyasaların eski günlerine dönmesine vesile olacak. Müşterilerimiz gelmeye başladı ancak otomobil kredi faizlerinin de düşmesini bekliyorlar. Havalar iyileşti, önümüzde de bayram var. Bu dönemlerde ikinci el araç alım satımları artıyor. Bizde bu dönemde piyasaların hareketleneceğini düşünüyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)