İkinci el araba alacaklara önemli tavsiyeler

İkinci el araba alacaklara önemli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, ekspertize gidilmesinin araç alımları sırasında çok önemli olduğunu söyledi.

OTOMOTİV 10.04.2021, 17:59 11.04.2021, 15:12
İkinci el araba alacaklara önemli tavsiyeler

Uzmanlar, araç alacak kişilerin mağduriyet yaşamamaları adına gerekli uyarıları mutlaka dikkate almaları konusunda uyardı.

İkinci el pazarı yeniden hareketleniyor

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla ikinci el araç alım satım pazarlarının yeniden canlanmaya başladığını kaydeden İhsan Açıkgöz, özellikle başka şehirlere gidecek kişilerin mağdur olmamaları için bazı işlemleri rahatlıkla yapabileceklerini söyledi.

Düzce’de oto ekspertiz olarak hizmet sunan İhsan Açıkgöz, ikinci el araba alacak kişilerin ilk önce ön kontrolleri yapması gerektiğini dile getirdi.

Açıkgöz, “İkinci el araç alacaklar eğer farklı bir şehre gidiyorlarsa önce 5664’e kısa mesaj atmalılar. Bu alınacak araç için ön bilgi sağlar. Eğer alınacak araç kazaya karışmış ya da karıştıysa sigortamı yoksa kaskodan mı yapılmış bunu görebilirler. Ayrıca PTT’nin de bir uygulaması söz konusu. Telefondan gerekli uygulamayı indirip mesaj atabiliyorsunuz. Bu da aracın kilometre verilerini gösteriyor. Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra alıcı kişinin kafası rahatlamışsa istediği şehre gidip aracı satın alabilir. Diğer şekilde ise hiçbir ön hazırlık yapmadan gidilince pek çok insan haliyle mağduriyet yaşıyor. Aracı almaya gittiğinde düşündüğü gibi durumla karşılaşmıyor” dedi.

Yorumlar (0)