İkinci el araba alacaklar dikkat: Fiyatlar yükselebilir

Birinci elde 2020 yılındaki gibi bulunurluk sıkıntısı meydana gelmesi durumunda ikinci el fiyatlarının yeniden yukarı doğru hareket edebileceğini dile getiren Turgay Mersin, "Otomobil almak isteyen yurttaşlarımız, özellikle ikinci el düşünüyorlarsa, bunları bir an evvel alsınlar." dedi.

OTOMOTİV 09.05.2021, 23:26 11.05.2021, 08:01
İkinci el araba alacaklar dikkat: Fiyatlar yükselebilir

OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, yaz ayları ile birlikte otomobil alım iştahının yeniden yükseliş gösterebileceğini dile getirdi. Mersin, "Fakat araç tedarikinde bir problem oluşursa, çok yüksek bir talep olsa bile araç olmadıktan sonra satış yapamayacağız. Haliyle de ikinci el piyasası bu durumdan etkilenecek. Elbette ikinci ele talep de doğuracaktır." ifadelerini kullandı. 

"Sıfır araç üretimine ara veriliyor"

Araç bulunabilirliği noktasında an itibarıyla marka bazında değişiklik sergilense de çok büyük bir problem yaşanmadığını söyleyen Mersin, "Fakat örneğin benim bayisi olduğum markada tedarik probleminden dolayı 4 gün boyunca üretim durdurulacak. Diğer markalarda da buna benzer planlar var. Sıfır araç bulunurluk hususunu ve alım iştahını mayıs ayı sonu veyahut haziran ayı başında yorumlamanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Şimdilik sıkıntı yok ama ilerleyen dönemde olacak gibi görünüyor." sözlerini sarf etti. 

"Daha fazla beklemesinler"

Turgay Mersin, iştahın yüksek olduğu dönemlerde fiyatların da yükseldiğini ifade ederek, vergi, kur ve talep artışının fiyatları etkileyeceğini kaydetti. 

Söz konusu durumun fırsatçılık kapısına dönüştürülmemesi gerektiğinin altını çizen Mersin, şöyle devam etti:

"Eğer sıfır araçta 2020 yılında olduğu gibi bulunurluk problemi yaşanırsa, ikinci el fiyatları yeniden yukarı yönlü hareket edebilir. Çünkü geçtiğimiz yıla nazaran ikinci el fiyatları özellikle ilk 3 aylık dönemde geriledi. Otomobil almak isteyen yurttaşlarımız, özellikle ikinci el düşünüyorlarsa, bunları bir an evvel alsınlar."

Servislerin ve bayilerin tam kapanma döneminde açık olmadığını anımsatan Mersin, kapanmanın son bulmasıyla birlikte tüm bayilerin gerekli önlemleri alarak hizmet vermeyi sürdüreceğini ve kapanmadaki maddi kayıplarını telafi edebileceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)