İki otomotiv devi birleşiyor!

Citroen ve Peugeot markalarının sahibi İtalyan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve PSA 'nın toplam 50 milyar dolar değerindeki birleşme anlaşmasına imza attıkları bildirildi. 

OTOMOTİV 18.12.2019, 11:09
İki otomotiv devi birleşiyor!

Uzun süredir konuşulan birleşme anlaşmasında sona gelindi. İki otomotiv devi İtalyan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA Group, birleşme anlaşmasını imzaladı. 

Citroen ve Peugeot markalarının sahibi İtalyan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve PSA'nın toplam 50 milyar dolar değerindeki birleşme anlaşmasını imzaladığı duyuruldu. 

En büyük dördüncü otomobil üreticisi olacak

FCA ve PSA'nın söz konusu anlaşma ile eşit olarak sahip olacağı yeni şirket, hacimsel olarak dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi olacak. Gelir olarak da en büyük üçüncü şirket unvanını elde edecek.

İmzaların atılmasının ardından ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu birleşmenin, yeni çağın sürdürülebilir hareketlilikte sunduğu fırsatları yönetim, kabiliyet, kaynak ve ölçüm açısından başarılı bir şekilde uygulayacak bir sektör lideri oluşturacağı bildirildi. 

Yeni yapılanma dâhilinde birleşmenin, iki tarafın yüzde 50'şer paya sahip olacağı Hollanda merkezli bir şirket bünyesinde olacağı ve bu yeni şirketin liderliğini PSA CEO'su Carlos Tavares’in yapacağı ifade edilmişti. 

Komisyonun onaylaması gerekiyor

Uzmanlar, Avrupa’daki ekonomik durgunluktan etkilenen PSA'nın Fiat Chrysler ortaklığı sayesinde Chrysler, Jeep, Dodge ve Ram markalarıyla Amerikan pazarında daha etkili olabileceğini belirtiyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelerde faaliyet gösteren şirketlerin, bulundukları sektörlerde rekabeti ihlâl edip etmediğine ilişkin inceleme yetkisine sahip. Bu nedenle komisyonun söz konusu birleşmeyi onaylaması şart.
 

Yorumlar (0)