Hyundai, tarihe kazınacak ödülün sahibi oldu

Hyundai Motor Company, yeni MPV modeli STARIA ile “En İyinin En İyisi” ödülünü kazandı.

OTOMOTİV 03.04.2022, 13:21 04.04.2022, 09:57
Hyundai, tarihe kazınacak ödülün sahibi oldu

Hyundai firması tarafından yapılan açıklamaya göre yeni MPV modeli STARIA, yine bir ödül kazandı. Faaliyete geçtiğinden bu yana pek çok ödül alan STARIA, bu kez de Red Dot Design 2022 ödülü kazandı. “Ürün tasarımı” kategorisinin birincisi olan araç, çığır açan ve rakiplerini büyük farkla geride bırakılan tasarımıyla rekabet gücünü de artırdı. “Dünyadaki en yüksek seviye tasarım unvanı” elde eden araç, “En İyinin En İyisi” (The Best of The Best) ödülüne layık görüldü. 



Ödüller, satışları katladı

Hyundai STARIA, şimdiye kadar kazandığı ödüllerle satışlarını büyük oranda artırdı. Aracın yakın zamanda Türkiye’de de satışa sunulması ve bu şekilde Avrupa pazarında daha fazla söz sahibi olması bekleniyor. Bir uzay mekiğini andıran bu tasarım gizemli, fütüristik ve çarpıcı dış görünüme sahip. Aracın önünden arkasına kadar uzanan yumuşak ve yer yer sert geçişler, “Uzay’dan bakıldığında Dünya’nın ufkunu aydınlatan ışık eğrisi” şeklinde. 



Tasarımı uzay mekiğini andırıyor

Dış görüntüsü uzay mekiğini andıran aracın iç görüntüsü için ise yolcu gemisinden ilham alındı. Sürücünün rahatlığı ile yolcuların konforuna büyük oranda odaklanan şirket, otomobil severlerin daha lüks bir görünüm içerisinde, eşi benzeri görülmemiş atmosfer içinde seyahat etmesini sağladı. Panoramik yan camlarla genel görüşün artırıldığı araçta alçaltılmış kemer çizgileri kullanıldı. Tüm özellikler yolculara ferah bir ortam sağladı. Kore’nin geleneksel “hanok” mimarisinden alınan ilhamla oluşturulan “ferahlık duygusu”, yolcuların daha rahat seyahat etmesine olanak sağlıyor.



Araç, 2021’de onur ödülü aldı

STARIA, 2021 Good Design Awards’da “ulaşım” kategorisinde onur ödülü aldı. 2021 senesinde Almanya’nın en ünlü otomobil dergisinde düzenlenen “2022’nin En İyi Otomobilleri” anketinde ise ilk sırada yer aldı.

Yorumlar (0)