Hyundai Staria, Türkiye’de satışa çıktı

Özellikle pandemi döneminde minivanlara olan rağbetin artmasıyla birlikte üretim bandına çıkartılan Hyundai Staria, Türkiye’de satışa çıktı. Çok amaçlı kullanım özellikleriyle ön plana çıkan MPV modeli araç, geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı.

OTOMOTİV 25.05.2022, 10:41 25.05.2022, 14:52
Hyundai Staria, Türkiye’de satışa çıktı

Hyundai, minivan konusunda duyulan güveni her fırsatta artırırken 2022’ye damga vuracak modeli Staria’yı geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. Çok amaçlı kullanım özellikleriyle ön plana çıkan MPV Staria, Hyundai Motor Company bünyesinde Türkiye’de satışa çıktı. 2 ve 11’li koltuk düzenine sahip olan araç 5.253 milimetrelik uzunluğa, 3.273 milimetrelik aks aralığına ve 1.997 milimetrelik genişliğe sahip. 1.990 milimetrelik binek versiyonu yüksekliğine sahip olan Staria, ticari olarak kullanılması halinde 2.000 milimetre yüksekliğe çıkartılabiliyor. 2 ya da 3 koltuklu panelvan modeli tercih edilmesi halinde ise Staria’nın 5.000 litre bagaj hacmi sunacağı kaydediliyor. 



Hyundai Staria, 659 bin liradan satışa çıktı

Yeni MPV model Staria, 659 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa çıktı. Sürücü odaklı tasarlanan kokpitte 4,2 inçlik dijital gösterge kullanılırken dokunmatik orta ön paneli ise 8 inç olarak belirlendi. Kablosuz şarj imkanı sağlayan araçta ayrıca her koltuk sırasında USB şarj girişi de bulunuyor. Bu sayede telefon ve tablet cihazları kolaylıkla şarj edilebiliyor. Anahtarsız açma ve çalıştırma, otomatik arka ve ön klima, elektronik park freni, geri görüş kamerası gibi gündelik hayatı kolaylaştıracak ayrıntılara sahip olan aracın oturma düzeni 3+3+3 olarak belirlenmiş durumda. Araç, sürücü dahil 9 kişilik kapasiteye sahip. 



İç mekan tasarımı, yük taşınmasına olanak sağlıyor

Staria mühendisleri, iç mekanı tasarlarken eşya ve yük taşıma işlemine düşünerek adım attı. 60/40 oranında katlanabilen koltukların minder kısımları üst tarafa doğru yatırılarak ekstra alan sağlanmış olurken 2,2 litrelik CRDi motor seçeneğine sahip araçta 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman bulunuyor. Hem performans hem de ekonomik açıdan uygun olan dizel motor ise 1,77 beygir gücünde. Hyundai’nin başarılı mühendisleri tarafından geliştirilen motorun maksimum torku ise 430 Nm değerinde. Önden çekişli olarak tasarlanan Staria, yeni süspansiyon ve platform sistemine sahip. Arka süspansiyonunda çoklu bağlantılı şekilde üretilen otomobil, motor performansını optimize ederek en iyi uzun yolculuklar için ideal bir araç.

Yorumlar (0)