Hyundai, Ioniq 6 ve Ioniq 7 modellerini doğruladı

Hyundai bugün, 'Ioniq 5' adı verilen elektrikli cross-over modelinin ABD tanıtımını gerçekleştirdi. Söz konusu lansmanda Hyundai, iki adet yeni elektrikli modelini de doğrulamış oldu.

OTOMOTİV 26.05.2021, 01:21 27.05.2021, 14:49
Hyundai, Ioniq 6 ve Ioniq 7 modellerini doğruladı

Doğrulanan söz konusu iki yeni elektrikli modelden ilki, Hyundai 'Ioniq 6' adındaki orta boyutlu bir sedan araba oldu. 'Hyundai Prophecy Concept' isimli konsept sedan ile benzer tasarım dilinin kullanılacağı düşünülen bu aracın piyasaya 2022'de çıkacağı duyuruldu.

Dev model 2024'te

Doğrulanmış olan ikinci yeni elektrikli model ise büyük bir SUV oldu. Bu modelin adı da Hyundai 'Ioniq 7' olarak açıklandı. 3 sıra koltuğu olan bir SUV olması beklenen söz konusu aracın piyasaya çıkış tarihi ise 2024 olarak duyuruldu.

Bu araçlara ilişkin daha fazla detay açıklanmadı. 

500 kilometreden fazla menzil sunabilir

'Ioniq 5' modeli dahi an itibarıyla yaklaşık olarak 500 kilometre gibi başarılı bir menzil değeri sunabiliyor. Ioniq 6 ve Ioniq 7 modellerinden menzilin daha fazla olması bekleniyor. 

Satışa sunuluyor

Öte yandan, Hyundai Ioniq 5 modeli ABD'de 2021 yılının sonbahar aylarında satışa çıkacak. Ancak İngiltere'de geçtiğimiz haftalarda satışa çıktı. Yine aynı modelin Norveç'e gemilerle nakil edildiğini belirtiliyor. Güney Koreli otomotiv devi şimdiden satış operasyonlarına dünya çapında başlamış durumda.

















Yorumlar (0)