Honda’dan ayrılanlar TOGG’a transfer oluyor

1997 yılından beri Türkiye’de otomobil üretimi yapan Honda Firmasının Eylül ayında 24 sene faaliyet gösteren Kocaeli’de bulunan fabrikasını kapatmasıyla yaklaşık 2 bin nitelikli işçi işsiz kalmıştı. Alınan son habere göre, Honda’nın işçilerinin tamamının TOGG’a geçeceği yönünde duyumlar alınıyor.

OTOMOTİV 12.11.2021, 11:40 13.11.2021, 11:50
Honda’dan ayrılanlar TOGG’a transfer oluyor

Türkiye’de Civic Sedan üretimini aldığı radikal bir kararla eylül ayında sona erdiren ve fabrikasını kapatan Honda bundan böyle TOGG'a destek verecek.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek yerli otomobil, elektrikli otomobil piyasasında söz sahibi olmak için geriye doğru sayıyor.

Honda’da yıllarca çalışarak tecrübe edinen, ancak fabrikanın kapanmasıyla boşta kalan tecrübeli personelin TOGG’un çatısı altında birleşeceği tahmin ediliyor.

Fabrika müdürü de geçiş yaptı

TOGG CEO’su olarak görev yapan Gürcan Karakaş’ın “Honda’daki en önemli şeyi aldık” demesiyle kapanan fabrikanın müdürü olan Murat Akdaş ve kendisine bağlı çalışan 63 kişiden oluşan ekibin TOGG ekibine katıldığı anlaşılmıştı.

Bu ekibinde dışında kalan diğer elemanların da fabrikanın kurulmasıyla TOGG saflarına geçeceği düşünülüyor.  

Bütün emekler TOGG için

Transfer olarak iş başı yapan ekip, şu anda TOGG'un prototip atölyesinde çalışıyor. Operatör ve teknikerlerden oluşan ekip, şu anda TOGG'un gövdesi ile ilgili çalışmalar yürütüyor.

Transferin yıldız ismi olan Murat Akdaş, daha önce Honda Türkiye'de Fabrika Direktörlüğü görevini yürütmüştü. Akdaş şimdi de, TOGG'da üretim sorumluluğu ve inşaat proje yönetimi pozisyonlarında görev alacak.

Yorumlar (0)