Honda Civic Hatchback yenilendi!

Honda'nın vazgeçilmez modeli Civic'in hatchback versiyonu yenilendi. Civic artık daha çekici ve daha sportif bir hâle geldi. Tüm detayları ve açıklanan Türkiye fiyatı haberimizde.

OTOMOTİV 24.11.2019, 13:23
Honda Civic Hatchback yenilendi!

Honda Civic modeli Honda ile özdeşleşmiş modellerden bir tanesi. İlk Civic takvimler 11 Temmuz 1972'yi gösterirken asfaltla buluştu. Aradan geçen 37 yıl içerisinde Civic modeli değişerek gelişmeye devam ediyor. 

Yenilenen Honda Civic Hatchback prensip olarak bir önceki modelle aynı gövdeyi kullansa da artık daha kaslı, çekici, sportif ve dinamik bir görüntüye sahip.

 

Uygulanan makyaj ile beraber uygulanan ince dokunuşlarla otomobil daha zarif bir hâl aldı. Sis farlarının etrafını çevreleyen arı kovanını andıran simetrik hava girişleri ve küçük dekoratif gövde rengi zarif çıtalar ilk bakışta göze çarpan detaylar arasında. Öte yandan, her ne kadar aracın standart versiyonu 16 inçlik jantlarla gelse de makyajla birlikte modelde kullanılan 17 inçlik jant seçeneği daha sportif bir hava katıyor. Bunlara ek olarak Japon otomotiv devi sevilen modele obsidyen mavi adını verdiği yeni bir renk opsiyonu eklemiş durumda.

Makyajla birlikte Civic HB’nin kokpitinde de bazı önemli değişiklikler var. Yeni modelin üst donanım paketlerinde sunulan sekiz yönlü ayarlanabilir elektrikli koltuklarla kalite, konfor ve fonksiyonellik büyük ölçüde artıyor. Multimedya sisteminde Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunan araç, böylece hem sürücünün hayatını kolaylaştırıyor hem de yolculukları daha keyifli bir hâle getiriyor. Kullanıcıların eleştirileri doğrultusunda multimedya ekranına fiziksel bir tuş desteğinin geldiğini de belirtmek lazım.

Honda Civic Hatchback’in Avrupa’da satışa sunulacak olan versiyonu üç farklı motor seçeneği ile geliyor: 1.0 litrelik VTEC Turbo, 1.5 litrelik VTEC Turbo ve 1.6 i-DTEC turbo dizel.

Türkiye'de ise benzinli olarak satışa sunulan 1.5 litre VTEC Turbo benzinli motor 182 PS güç ve 220 Nm tork üretiyor. Bu motor CVT şanzımanla 137 gr/km emisyon değeri ve ortalama 6,0 lt/100 km tüketim değerine sahip.

Yenilenen Honda Civic Hatchback'in Sport modeli, 21 Kasım 2019 itibarıyla 181.200 TL’den Sport+ modeli ise 196.700 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda. 

Yorumlar (0)