Hisselerini satıyordu: Elon Musk’tan Tesla açıklaması

Tesla’dan hisse satmasıyla dikkatleri üzerine çeken Elon Musk, iki sene süresince daha fazla satış yapmayacağını açıkladı.

OTOMOTİV 26.12.2022, 10:52
Hisselerini satıyordu: Elon Musk’tan Tesla açıklaması

Geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu olan Twitter'ı satın alarak CEO koltuğuna oturan Elon Musk, otomotiv firması Tesla’dan hisse satmaya başlamıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafında açıklanan verilere göre, Elon Musk, geçtiğimiz günlerde toplamda 3.58 milyar dolarlık Tesla hissesi satışı gerçekleştirdi.

Toplamda 22.96 milyar dolarlık satış yaptı

Ünlü milyarder, 2022 yılı nisan döneminde ortalama 8.5 milyar dolar, ağustos döneminde 6.9 milyar dolar ve kasım döneminde 3.95 milyar dolarlık Tesla hissesi satışı gerçekleştirmişti.

Edinilen bilgilere göre Musk, bu ay içerisinde gerçekleştirdiği satışla beraber, toplamda 22.93 milyar dolar değerinde hisseyi elinden çıkarmış oldu.

Daha öncede söz vermişti

Söz konusu satışların ardından Elon Musk’tan bir açıklama geldi. İki sene süresinde Tesla’dan herhangi bir şekilde hisse satışı yapmayacağını açıklayan Elon Musk’ın “son satış” ifadesinde bulunduğu bildirildi.

Musk’ın ifadelerinin, elektrikli araçlara duyulan arzın yumuşaması ile ilgili kaygıların artması ve Tesla hisselerinin düşüş yaşamasından sonra gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Daha öncesinde de Tesla’dan hisse satışı yapmayacağını açıklayan Musk, bu sözü tutamamıştı.

Yorumlar (0)