Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG fabrikası duyurusu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bingöl'deki hizmet binasının açılışına katıldı. Buradaki konuşmasında yerli otomobil TOGG'un üretim sürecinden bahseden Hisarcıklıoğlu, üretimin yapılacağı fabrikanın ne zaman açılacağını duyurdu.

OTOMOTİV 19.08.2022, 22:05 20.08.2022, 10:03 Hakan Öksüz
Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG fabrikası duyurusu!

Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bingöl'deki hizmet binasının açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Kadir Ekinci'nin ardından Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı ziyaret etti. 2003 yılında yaşanan depremin ardından Bingöl'e kazandırdıkları ev sayısının 480 olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

"29 Ekim'de fabrikayı açacağız"

Türkiye'nin yerli imkânlarıyla üretilen otomobil olan TOGG'un fabrikasını açacakları tarihin 29 Ekim olduğunu belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin yerli otomobil hayali 1960'lı yıllarda yarım kalmıştı. O zamandan bugüne bir Türk otomobilinin üretilmesi hayali aslında hiçbir zaman yok olmadı. Yüzde 51 yerli olan TOGG'un elektrikli IP hakları yüzde 100 bize ait. Otomobilin üretileceği fabrikayı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Gemlik'te açacağız. Bu otomobil, Türk iş dünyasının gurur duyacağı çalışmalardan biridir." ifadelerini kullandı.

"Mart ayında TOGG'a bineceğiz"

Ekim'de başlayacak üretimin ardından 2023'ün Mart ayında TOGG otomobiline bineceklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Ticaret için önce huzur lazım. Huzur yoksa ne zenginlik ne de ticaret olur. Artık zenginleşme zamanı. İnsanlarımızın istihdam edilmesi ve refah içinde yaşamasını istiyoruz. Bunu gerçekleştirebildiğimiz sürece dünyanın diğer bölgeleriyle sıkı ticari ilişkiler kurabiliriz." dedi.

Yorumlar (0)