Her 135 saniyede 1 Focus satılıyor

Ford, Focus'un satış adedinden oldukça memnun. Efsane modelin yeni donanım özelliklerine sahip yeni modeli Active X Vignale ve Ecoboost Hybrid de duyuruldu.

OTOMOTİV 05.12.2019, 17:13
Her 135 saniyede 1 Focus satılıyor

Ford, Focus'un satış rakamlarından övgüyle bahsediyor. Şirket, bu yılın başından Ekim sonuna kadar geçen 10 aylık süreçte 194 bin 700 adet Focus satıldığını söyleyerek bunun 2015'ten beri ulaşılan en yüksek satış adedi olduğunun altını çiziyor. 

Avrupa'da Ford Focus satışları yılda yüzde 1,8 arttı. Bu satış rakamları ile Ford Focus, her 135 saniyede bir araç satmış gözüküyor. 2018 Haziran'da satışa sunulan 4'üncü nesil Focus 250 binin üzerinde satıldı. Bununla birlikte 1998'de yollara çıkan Focus'un o günden bu yana toplam satış rakamı ise 7 milyonu aştı.

Herkese hitap etmeye yönelik birçok farklı kasa tipine sahip olan Focus, 2018 yılında pazara sürdüğü crossover tarzındaki Active modelinin başarısı ardından yeni bir donanım paketi geliştirdi.

Yeni Focus Active X Vignale modeli, Focus Vignale'in üst kalitesine sahipken, sağlam dış tasarımı, yükseltilmiş sürüş yüksekliği ve şasi konfigürasyonu ile Focus Active'in birleşimini yansıtıyor denilebilir.

Ford Focus Active X Vignale'nin standart özellikleri arasında 17 inç alaşım jantlar, kontrast siyah tavan ve kapı aynaları, LED farlar ve deri koltuklar yer alıyor. Ford Focus Active X Vignale ayrıca Active Park Assist sistemi ve segmentinde ilk olarak head-up display ile birlikte geliyor.

Focus, hafif hibrit destekli EcoBoost Hybrid modelini de gelecek yıl piyasaya sürecek. Bu model yakıt tasarrufunu artıracak ve Ford'un 2020 sonundan önce Avrupa için söz verdiği 14 yeni elektrikli modelden biri olacak. 

Ford, Focus modelinin Avrupa'da satış rakamlarının bu seviyelerde olmasının ağır basan sebebinin dış stil olduğunu söylüyor. Alıcıların yüzde 40'ının sebep olarak aracın dış görüntüsünü beğendiğini söyleyen Ford, dikkat çeken yüzde 20'lik bir oranın ise aracı neden aldıkları konusunda mevcut ekipmanı gerekçe gösteriyor.

Yorumlar (0)