Güneş enerjisi ile çalışacaktı: Lightyear 0'dan üzen haber

Lightyear, dünya üzerindeki ilk üretime hazır güneş enerjili otomobili olan Lightyear 0'ı rafa kaldırdı.

OTOMOTİV 27.01.2023, 16:45 28.01.2023, 15:02
Güneş enerjisi ile çalışacaktı: Lightyear 0'dan üzen haber

Günümüz dünyasında içten yanmalı araç devri son viraja girmiş durumda. Elektrikli otomobillere geçişin arttığı şu günlerde bazı markalar, birbirinden farklı araç konseptleri ile piyasaya çıkıyor. Avrupa merkezli elektrikli araç imalatçısı Lightyear, dünya üzerindeki ilk üretime hazır olan güneş enerjili otomobili Lightyear 0'ı geçtiğimiz sene haziran döneminde duyurmuştu.

Özellikleriyle dikkat çekmişti

Söz konusu model adına çalışmalar 6 senedir devam ediyordu. Firma yetkilileri tarafından aracın özellikleri şu şekilde sıralanmıştı: 60 kWh'lık bir pil paketi, 4,8 metrekare büyüklüğünde güneş panelleri, bağımsız şekilde kontrol sağlanan dört adet tekerlek motoru, 1.720 nm tork, 174 beygir güç ve en yüksek 160 KM seyir hızı.

Ortalama bir sürüş ile beraber yeni aracın havanın güneşli olduğu zamanlarda ise yaklaşık olarak 35 km mesafe daha gidebileceğini ifade eden yetkililer, aracın Hollanda gibi bölgelerde iki ay, Portekiz veya İspanya’da ise yedi ay süresince şarj etmeden şehir içi dolaşım sağlayacağı iddia ediyor.

Lightyear 0 için üretim durdu

Uzun süredir isminden fazlasıyla söz ettiren araba modelinin macerası ise kısa sürdü. 2022 Aralık döneminden başlayarak imalatına başlanan ve 250 bin euroluk fiyatıyla satışa sunulan modelden 946 adet üretim yapılacaktı. Fakat Hollandalı üretici modelin imalatının durdurulduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)