Görülmemiş durgunluk: İkinci el araçlar elde kaldı

İkinci el araç piyasasında meydana gelen fiyat artışının etkisiyle otomobiller elde kaldı. Galerici esnafı araçları koyacak yer bulamazken, ayda 5 aracı dahi güçlükle satabiliyor.

OTOMOTİV 20.10.2021, 21:23
Görülmemiş durgunluk: İkinci el araçlar elde kaldı

Salgın süreciyle birlikte başlayan fiyat artışının sürmesiyle galerilerdeki araçlar da elde kalıyor. Çok fazla araç satın aldıklarını dile getiren galericiler, müşteri bulamamaktan yakınıyor. 

"Fiyatlar yükselmeye devam edecek"

Galerici Ümit Kayıtbey, ikinci el otomobil satmak için müşteri bulmakta zorlandığını ifade ederek, “Arabaları satın alıyoruz ancak yurttaşa satmakta zorluk yaşıyoruz. Son günlerde yüzde 5 oranında bir artış daha oldu. Bahar aylarına doğru yüzde 10'luk bir artış daha bekliyoruz. Araç satın almak isteyen çok fakat fiyatlar yüksek bulunuyor. Türkiye'ye sıfır araç girişi olmadığı için ikinci el otomobil fiyatları sürekli yükseliyor. Salgın tamamen ortadan kalkınca fiyatların düşeceği kanaatindeyim." dedi. 

“Eskiden günde 1 araç satıyordum"

Salgından önce günde en az 1 otomobil sattığını belirten Kayıtbey, “Galerimizi araçla doldurduk ancak istediğimiz satış rakamlarına ulaşamıyoruz. Resmen araçlar elimizde kaldı. Sıfır araçlarda üretimin artması halinde ikinci el piyasası rahatlayabilir. Üretim bu şekilde düşük olursa fiyatlar daha da yükselir. Salgından evvel günde 30 araç sattığım bile oluyordu. Şimdi ise ayda 5 tane araç ancak satabiliyorum. Ayda 10 araç satınca sevinir hale geldim." diye konuştu. 

“Fiyatlar kolay kolay düşmez"

İkinci el araç fiyatlarındaki yükselişin süreceğini kaydeden Cem Ödül ise “Salgın hastalık ve sıfır araç üretimindeki problemler sebebiyle fiyatlar bir türlü düşmüyor. Bu sebeple de iç piyasadaki ikinci el araç fiyatları sürekli yükseliyor. Salgın bitse ve otomobil üretimi normal haline dönse bile fiyatların kolay kolay ineceğini düşünmüyorum. Aracımız çok ama müşterimiz yok." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)