Görülmemiş durgunluk: İkinci el araçlar elde kaldı

Denizli’de eskiden tıklım tıklım olan ve araç park etmek için yer bulunamayan ikinci el araç pazarında adeta yaprak kıpırdamıyor. Pazardan eli boş dönen yurttaşlar bu durgunluğun yükselen fiyatlardan kaynaklandığını ifade etti.

OTOMOTİV 30.01.2022, 19:32
Görülmemiş durgunluk: İkinci el araçlar elde kaldı

Kentte her hafta pazar günleri kurulan ikinci el araç pazarında eski zamanlardan eser kalmadı. Geçtiğimiz seneye kıyasla satışların sert bir şekilde düştüğü pazar bomboş kaldı. Sabahın erken saatlerinde pazara gelerek satışa sunulan araçları inceleyen yurttaşlar umduğunu bulamayınca eli boş döndü. Satıcılar ise fiyatların değişiklik göstermesiyle birlikte ortada büyük bir karasızlık ortamı oluştuğunu kaydederken, araç fiyatlarının düşmesinin beklendiği için satışların durma noktasına geldiğini belirtti. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte satışların artması umut ediliyor. 

"Neden böyle olduğunu anlamıyoruz"

Araç satın almak için pazara gelen ve eli boş dönen Kadircan Polat, “Sabahın erken saatlerinde buraya geldik. Hiçbir şey umduğumuz gibi olmadı, fiyatlar aşırı yüksek. 2021 yılına kıyasla piyasa çok durgun. Neden böyle olduğunu biz de anlamıyoruz. Eskiden burada yer bulamazdık fakat şu anda pazarın yarısı bile dolmuyor." dedi. 

Pazara aracını satmaya gelen Mehmet Gökçe ise yurttaşların yalnızca fiyat sorduklarını söyleyerek, “Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz, her yer boş. Aracımızı satmaya geldik fakat yurttaşlar yalnızca fiyat soruyor, satın alan kimse olmuyor." diye konuştu. 



Yorumlar (0)